VELUX BASkapel en BASkapel serre

Een VELUX BASkapel en BASkapel serre laten plaatsen door erkende monteurs met veel ervaring, dat kan zeker door Dakramennederland.
Het is net anders dan een traditioneel dakkapel. De BASkapel heeft een grotere lichtinval doordat de dakramen schuiner liggen dan bij een traditioneel dakkapel, daarnaast heb je dezelfde ruimtewinst. Deze BASkapel of BASkapel serre met zowel boven als onderin dakramen zorgen wel voor meer lichtinval en een betere luchtcirculatie. De BASkapel komt dan ook 20° verder uit de huidige dakhelling.

De BASkapel, ook wel VELUX BASkapel genoemd, is vaak vergunningsvrij en een goed alternatief voor een dakkapel. Ervaren monteurs leveren en monteren een BASkapel op locatie van A tot Z. De VELUX BASkapel en BASkapel serre zijn in meerdere soorten en maten leverbaar, daarnaast kun je kiezen uit een kunststof en houten versie en zijn er meerdere mogelijkheden voor glassoorten.

Gratis offerte aanvragen Bekijk de webshop

BASkapel afgewerkt binnenzijde

BASkapel waar staat de naam voor?

De naam BASkapel komt bij de bedenker en maker BAS Verhoek vandaan, vandaar BASkapel. Een mooi alternatief voor een dakkapel is de combinatie van BAS en kapel. Bas en collega’s maken alles in eigen werkplaats in Barneveld en wordt compleet opgebouwd door vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. De BASkapel wordt op maat gemaakt naar wensen en mogelijkheden van de klant. Advies op maat is hierbij dan ook een must en uiteraard komen wij van Dakramennederland graag bij u langs om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

BASkapel met grote dakramen, voor meer licht en ventilatie
BASkapel afgewerkt binnenzijde
BASkapel op je dak

Een BASkapel zonder vergunning?

Een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een traditioneel dakkapel kan een langdurig en zelfs kostbaar traject zijn. Een VELUX BASkapel of BASkapel serre bespaart veel tijd en geld. Dit traject is namelijk in de meeste situaties niet nodig. De opstand van de BASkapel steekt nooit meer dan 60 cm uit het dakoppervlak. Hierdoor vervallen vaak de specifieke vergunningseisen voor een dakkapel. Een BASkapel kan zelfs als tweede dakkapel geplaatst worden, of aan de voorzijde van de woning.  Vraag altijd even in je eigen gemeente na welke eisen en mogelijkheden er zijn in jouw situatie.

Controleer dan ook altijd via www.omgevingsloket.nl of er aanvullende vergunningseisen gelden in uw situatie.

BASkapel compleet naar wens

Voordelen van de BASkapel

De BASkapel is een mooie oplossing met veel ruimtewinst en heeft een heel aantal voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Veelal vergunningsvrij
 • Grotere lichtinval 20° buiten de huidige dakschuinte
 • Voorzien van VELUX dakramen
 • Vele glassoorten mogelijk
 • Veel decoratie mogelijkheden
 • Variatie in hoogte en breedte maten
 • Meer ventilatie
 • Meer Woongenot
 • Veiligheid
 • Hoge isolatiewaarde

Ook buitenzonwering  en rolluiken kunnen worden toegepast om warmte buiten te houden. Tevens worden de BASkapellen en BASkapel serre’s standaard voorzien van veiligheidsbeglazing.

Wat zijn de mogelijkheden van een BASkapel?

Weet je nog niet goed wat je zou willen? Of heb je wel wensen maar weet je niet of dit binnen de mogelijkheden valt? Een BASkapel is in vele hoogte en breedte maten mogelijk en doordat een BASkapel voorzien zijn van VELUX dakramen zijn er flexibele mogelijkheden waarbij je ook decoratie kunt kiezen zoals deze voor de VELUX dakramen gelden. Wij van Dakramennederland voorzien u van een persoonlijk advies helemaal op uw situatie gericht.

Welke maten zijn er mogelijk voor een BASkapel?

De hoogte van de gehele BASkapel wordt bepaald door de hoogtemaat van de dakramen die er in komen. Deze hoogte maat geldt dan voor alle dakramen. De ruimte die er binnenin gecreëerd wordt is tevens afhankelijk van de schuinte van jouw huidige dak. De standaard BASkapel komt namelijk altijd 20° verder dan de huidige dak schuinte, hierdoor is de ruimtewinst nagenoeg hetzelfde als een traditioneel dakkapel.

De breedte kan naar wens ingevuld worden, dit is veelal door de VELUX dakramen of juist door een pas stuk er tussen te plaatsen voor als er bijvoorbeeld een tussenmuur in de ruimte staat. Dit is variabel en afhankelijk van de wensen en mogelijkheden.

Neem voor de vragen over de mogelijkheden en keuzes contact met ons op.

Ruimtewinst BASkapel binnenzijde

Wil je graag zelf bepalen wat de breedte wordt van uw BASkapel?

Bij een “modulair” BASkapel kunnen de combinaties met de VELUX dakramen zo breed als je zelf zou willen. Een modulair BASkapel wordt dus in modules opgebouwd (vandaar modulair) en kan in overleg in dakraam grootte en breedte worden aangepast, zo kun je bijvoorbeeld een BASkapel breedte maken van juist 3,4,5 of meerdere dakramen naast elkaar.

Welke type dakramen kunnen er in een VELUX BASkapel?

De BASkapel is altijd voorzien van VELUX dakramen, daardoor zijn er vele mogelijkheden in zoals:

 • Tuimel vensters
 • Uitzettuimel vensters
 • Balkonvensters
 • Dakterrasvenster
 • Classico, met klassieke uitstraling
 • Vluchtvensters

Daardoor zijn er ongekende mogelijkheden en is het naar wens en smaak uitvoerbaar.

Tevens zijn voor de meeste dakramen de volgende bedieningsmogelijkheden:

 • Handbediend
 • Elektrisch
 • Zonne-energie

Veelgestelde vragen

Kan er van een dakkapel ook een soort serre gemaakt worden?

Ja, de BASkapel Serre is een dakkapel met ramen aan de bovenzijde, zodat je meer lichtinval krijgt. Hierbij zitten de VELUX dakramen zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde verwerkt waardoor er meer licht en ruimte gecreëerd wordt en er nog meer geventileerd kan worden. Al met al een prima oplossing veel zolders. Deze BASkapel Serre is volledig uitgevoerd in aluminium aan de buitenzijde.

Welk glassoorten zijn er mogelijk in een BASkapel?

Er zijn verschillende soorten glas mogelijk voor jouw BASkapel. Van geluidsreducerende en comfort glas tot passief huisbeglazing. Elk glastype heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Weet je nog niet wat de verschillende glassoorten inhouden? Of heb je nog geen idee welk glassoort het beste bij jouw woning past? Wij leggen je uit wat het verschil in beglazing inhoud en welk glassoort je het beste kunt kiezen.

Kan ik mijn huidige dakkapel vervangen door een BASkapel?

Ja, het is mogelijk om je huidige dakkapel te vervangen door een VELUX BASkapel. Heb je een ouder dakkapel die aan vervanging toe is dan is de BASkapel een slimme keuze. Deze is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, dus kan deze passend gemaakt worden aan de woning. Verder kun je ook kiezen of je een kunststof of houten versie dakkapel wilt.

Ik wil graag een BASkapel laten plaatsen, wat moet ik doen?

Het formaat van de BASkapel speelt een belangrijke rol bij de keuze en de plaatsing van een dakkapel. Vraag je je af of dit wel op je woning past en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? Geen idee waar je moet beginnen? Geen nood, de medewerkers van Dakramennederland helpen je verder. Aan de hand van een aantal gegevens die je ons aanlevert, zoals adresgegevens en situatiefoto’s, kunnen wij een inschatting maken van de dakkapel en wat het dakbeschot inhoud.

VELUX Plissegordijn kleur 1158

Raamdecoratie voor de BASkapel

Perfect passende VELUX raamdecoratie is bij ons verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en dessins. Zo vindt u altijd de perfecte combinatie met uw interieur. Denk hierbij aan raamdecoratie zoals:

Ook buitenzonwering  en rolluiken kunnen worden toegepast om warmte buiten te houden. Tevens leveren wij veiligheidssloten, onderhoudspakketten, bedieningssystemen en overige accessoires.

Komt er een montageploeg om te monteren?

Je wil niet zomaar iemand in uw dak laten zagen toch? Wij van Dakramennederland zijn altijd met getrainde monteurs die passie hebben voor hun vak en exact weten waar ze mee bezig zijn. Vaak is de eigenaar/ontwerper van BASkapel ook aanwezig. De BASkapel, volgens uw wensen en maten, is al compleet op maat gemaakt in Barneveld en zal dan ook (na transport) met een kraan in 1 keer op uw dak geplaatst worden waardoor uw dak binnen een dag weer waterdicht is. Uiteraard zal dan, indien gewenst, aan de binnenzijde worden afgewerkt waardoor u heerlijk kunt genieten van meer daglicht, ruimte en goede ventilatie.

Wij van Dakramennederland zijn getrainde partner en volgen alle instructies op die door BASkapel worden voorgeschreven.

Hoe gaat het plaatsen van een BASkapel?

Wil ja graag een BASkapel en zou je willen weten wat je kunt verwachten en hoe verloopt het een en ander?
Uiteraard zullen wij in een geheel vrijblijvend advies gesprek vooraf bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie en zullen wij uw wensen verwerken in een offerte op maat. Indien je helemaal akkoord bent met de offerte en wij aan de slag kunnen, zullen wij BASkapel de opdracht geven om deze geheel volgens afspraak te produceren. Dan spreken we een montagedatum af en vervolgens komen wij smorgens op tijd om alle voorbereidingen te treffen, zoals de sparing maken in het dakbeschot en zullen wij de dakconstructie opvangen door middel van raveling. Vervolgens zorgen wij dat al het afval verzameld wordt en op het moment dat de kraan aanwezig is op locatie, gaat eerst het afval via de kraan naar beneden en daarna wordt de BASkapel compleet op de juiste plek geplaatst. Hierna kan de kraan weer zijn weg vervolgen en kunnen wij van Dakramennederland verder afmonteren en aan de binnenzijde afwerken (indien gewenst). Binnen 1 dag is het dak dan ook weer waterdicht. Indien de binnenzijde ook afgewerkt wordt kan het zijn dat we de afwerking op de dag erna zullen monteren.

Komt er altijd iemand vooraf kijken naar wat de mogelijkheden zijn?

Een BASkapel is niet zomaar even een broodje die je bij de bakker haalt, dit realiseren wij van Dakramennederland ons erg goed. Heb je nog geen idee of een BASkapel in jouw situatie wel mogelijk is? Wij komen bij je langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en geven altijd een open en eerlijk advies. Dakramennederland DE specialist voor alles op het gebied van dakramen.

BASkapel met kraan monteren

Wat is de meerwaarde voor mijn woning?

De vraag of je een VELUX BASkapel op uw zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenk je je eens wat het voor de woning zou kunnen betekenen. Het is een meerwaarde voor de woning, een zolder met een VELUX BASkapel is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte. Tevens zorgt het voor veiligheid, doordat deze voorzien is van VELUX dakramen, kunnen alle dakramen open en kunt je deze dan bij noodgevallen gebruiken als vluchtroute. Een veilig gevoel voor als de zolder een slaapkamer geworden is. je vraagt je vast af wat de kosten zijn? De kosten zijn van te voren lastig aan te geven. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Heb je al een bepaalde grootte in gedachten?
 • Welke breedte zou je wensen?
 • Wil je dit in hout of kunststof?
 • Wat voor soort dak is het?
 • Heb je persoonlijke wensen?
 • Wens je Tuimel, uitzettuimel, bakonvenster of een andere dakramen in de BASkapel?
 • Welke decoratie zou je wensen? Verduisteringsgordijnen, plissé gordijnen, buitenzonwering, rolluiken enz…?

Zo zie je dat de prijs dus van vele factoren afhankelijk. Wij krijgen dus graag zo veel mogelijk informatie en komen wij graag een keer op locatie bij je langs zodat wij advies op maat kunnen geven en uw wensen kunnen meenemen bij het opstellen van een geheel vrijblijvende offerte.

Hoeveel garantie zit er op een BASkapel?

Je krijgt vanuit VELUX 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakvenster. Dakramennederland is VELUX BASkapel montagepartner en zal alles volgens de fabrieksvoorschriften monteren. Wij zijn door VELUX getraind en werken dagelijks met VELUX producten. Elk jaar volgen wij de trainingen die VELUX verzorgd, zodat je zeker bent van een goede kwaliteit zowel het product als de montage. De beste reclame is nog steeds goed advies, je afspraken nakomen, service bieden en een goed stuk werk af te leveren.

Dakramennederland VELUX montagepartner van het jaar 2019!!!:

Wij van Dakramennederland zijn al sinds 2006 montagepartner van VELUX, hierdoor zijn wij VELUX dakramenspecialist en volgen elk jaar de training van VELUX. In 2019 zijn wij uitgeroepen als montagepartner van het jaar.
Een montagepartner moet aan de nodige eisen van VELUX voldoen voordat een bedrijf montagepartner kan worden.

De VELUX dakraamdecoratiemogelijkheden staan op onze webshop vermeldt.
Heb je vragen? Bel of mail ons, wij helpen je graag.

Wij zijn VELUX montagepartner van het jaar 2019!!!

Dakramennederland is de juiste partij voor als je goed en vakkundig advies nodig heeft.
Je laat toch niet zomaar iemand in je dak zagen? Kies daarom voor Dakramennederland als specialist voor elke BASkapel.

Vraag direct een offerte aan

 

 

 

 

 

  Offerte aanvragen

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw Adres & Woonplaats (verplicht)

  Uw Telefoonnummer

  Foto binnenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

  Indien mogelijk buitenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

  UA-64351266-1