Wilt u graag een VELUX BASkapel laten plaatsen door monteurs met veel ervaring? Dan bent u bij Dakramennederland aan het goede adres, vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Het is net anders dan een traditioneel dakkapel. Deze heeft een grotere lichtinval en kan wel evenveel ruimtewinst behalen. Doordat de BASkapel voorzien is van VELUX dakramen en deze wat schuiner liggen dan de ramen van een traditioneel dakkapel, zorgt deze voor meer lichtinval en een betere lucht circulatie.

De BASkapel (ook wel VELUX BASkapel), dat vaak vergunningsvrij is, is een goed alternatief voor een dakkapel.

Wij van Dakramennederland leveren en monteren de VELUX BASkapel van A tot Z, wij zijn ervaren monteurs van de BASkapel.

Offerte aanvragen

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Adres & Woonplaats (verplicht)

Uw Telefoonnummer

Foto binnenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

Indien mogelijk buitenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

BASkapel waar staat de naam voor?

De naam BASkapel komt bij de bedenker en maker BAS Verhoek vandaan. Een mooi alternatief voor een dakkapel is een BASkapel, dus vandaar de combinatie BAS en kapel.

Bas en collega’s maken alles in een eigen werkplaats in Barneveld en wordt compleet opgebouwd door vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. De BASkapel wordt op maat gemaakt naar de wensen en mogelijkheden van de klant. Advies op maat is hierbij dan ook een must, uiteraard komen wij van Dakramennederland graag bij u langs om alle mogelijkheden met u te bespreken.

Wat zijn de voordelen van een BASkapel?

 • Veelal vergunningsvrij
 • Meer ruimte
 • Grotere lichtinval
 • 20° buiten de huidige dak-schuinte
 • Voorzien van VELUX dakramen, veel decoratie mogelijkheden
 • Veel variatie in hoogte en breedte maten
 • Meer ventilatie mogelijk
 • Betere luchtcirculatie
 • Meerwaarde voor uw woning
 • Woongenot
 • Veiligheid, vluchtroute
 • Minimaal uitgevoerd met HR++ beglazing
 • Hoge isolatiewaarde

Is er voor een BASkapel vergunning nodig?

De VELUX BASkapel is in de meeste gevallen vergunningsvrij, dat geldt ook voor de voorzijde van de woning. Deze wordt voorzien van VELUX dakramen. Doordat deze binnen 60cm van uw dak blijft en dus niet meer dan 60cm zal uitsteken, is hij in de meeste gevallen vergunningsvrij.

Echter kan dit per gemeente nog verschillen en zal dan soms ook door de welstandscommissie moeten worden goedgekeurd. U kunt dit vooraf op de site van uw gemeente nakijken of contact opnemen met uw gemeente. Op www.omgevingloket.nl kunt u ook de nodige informatie vinden.

Is het vanuit uw gemeente geen probleem? Dan zijn de mogelijkheden van de BASkapel zeer uitgebreid en komen wij van Dakramennederland graag bij u langs om deze mogelijkheden met u te bespreken. U laat toch niet zomaar iemand een gat in uw dak zagen?

Welke type dakramen kunnen er in een VELUX BASkapel?

De BASkapel is altijd voorzien van VELUX dakramen, daardoor zijn er vele mogelijkheden in zoals:

 • Tuimel vensters
 • Uitzettuimel vensters
 • Balkonvensters
 • Dakterrasvenster
 • Classico, met klassieke uitstraling
 • Vluchtvensters

Daardoor zijn er ongekende mogelijkheden en is het naar wens en smaak uitvoerbaar.

Offerte aanvragen
 • Demo Image
 • Demo Image
 • Demo Image
 • Demo Image

Deze dakramen zijn in meerdere soorten en maten leverbaar.
Tevens kunt u met de dakramen kiezen uit een kunststof en een houten versie.

Ook zijn voor de meeste dakramen de volgende bedieningsmogelijkheden:

 • Handbediend
 • Elektrisch
 • Zonne-energie

Welke maten zijn er mogelijk voor een BASkapel?

De hoogte van uw gehele BASkapel wordt bepaald door de hoogtemaat van de dakramen die er in komen. Deze hoogte maat geldt dan voor alle dakramen.
De ruimte die er binnenin gecreëerd wordt is tevens afhankelijk van de schuinte van uw huidige dak. De standaard BASkapel komt namelijk altijd 20° verder dan de huidige dak schuinte, hierdoor is de ruimtewinst nagenoeg hetzelfde als een traditioneel dakkapel.

De breedte kan naar wens ingevuld worden, dit is veelal door de VELUX dakramen of juist door een pas stuk er tussen te plaatsen voor als er bijvoorbeeld een tussenmuur in de ruimte staat. Dit is variabel en afhankelijk van uw wensen.

Welk glassoorten zijn er mogelijk in een BASkapel?

Weet u nog niet wat de verschillende glassoorten inhouden? Of heeft u nog geen idee welk glassoort het beste bij uw woning past? Wij leggen u hier uit wat het verschil in beglazing inhoud.

GlassoortOmschrijving
–70-glasComfort: Standaard met alle premium eigenschappen Veiligheidsbeglazing, een gelamineerde binnen ruit voorkomt dat glasscherven loskomen in geval van glasbreuk. HR++ Regen geluid reducerend
–68-glasExtra comfort: 3-laagse veiligheids beglazing, regen geluid reducerend. Demping van het contactgeluid van regen en hagel op het dakraam. HR++(voor de tuimeldakramen)
–66-glasTop Comfort: 3-laagse veiligheids beglazing regen geluid reducerend. Demping van het contactgeluid van regen en hagel op het dakraam. HR++
–70Q-glasExtra Veiligheid: Inbraakwerend Politiekeurmerk Veilig Wonen, 2 laagse veiligheids beglazing HR++ (voor de tuimeldakramen)
–69-glasWarmtewering: 3-laagse beglazing, houdt de zonnewarmte buiten. Hoge thermische isolatie, veiligheids beglazing HR++ (voor de tuimeldakramen)
–62-glasGeluidsreductie en Comfort: Extra geluidsisolerende veiligheids beglazing HR++ (voor de tuimeldakramen)

Wat zijn de mogelijkheden van een BASkapel?

Weet u nog niet goed wat u zou willen? Of heeft u wel wensen maar weet u niet of dit binnen de mogelijkheden valt?
Een BASkapel is in vele hoogte en breedte maten mogelijk en doordat een BASkapel voorzien zijn van VELUX dakramen zijn er flexibele mogelijkheden waarbij u ook decoratie kunt kiezen zoals deze voor de VELUX dakramen gelden. Wij van Dakramennederland voorzien u van een persoonlijk advies helemaal op uw situatie gericht.

Wilt u graag zelf bepalen wat de breedte wordt van uw BASkapel?

Bij een “modulair” BASkapel kunnen de combinaties met de VELUX dakramen zo breed als u zelf zou willen.
Een modulair BASkapel wordt dus in modules opgebouwd (vandaar modulair) en kan in overleg in dakraam grootte en breedte worden aangepast, zo kunt u bijvoorbeeld een BASkapel breedte maken van juist 3,4,5 of meerdere dakramen naast elkaar.

Neem voor de vragen over de mogelijkheden en keuzes contact met ons op.

Kan er ook een soort serre gemaakt worden?

Bent u op zoek naar een dakkapel, maar zou u deze ook met ramen aan de bovenzijde wensen, zodat u nog meer lichtinval krijgt? Dan is de BASkapel Serre voor u een goede optie.

Hierbij zitten de VELUX dakramen zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde verwerkt waardoor er meer licht en ruimte gecreëerd wordt en er nog meer geventileerd kan worden. Al met al een prima oplossing voor uw zolder.
Deze Baskapel Serre is volledig uitgevoerd in aluminium aan de buitenzijde.

Welke raamdecoratie mogelijkheden zijn er voor de BASkapel?

Wilt u graag een verduisterend rolgordijn voor uw BASkapel? Via Dakramennederland komt u aan de juiste dakvenster decoratie voor uw VELUX dakramen die in uw BASkapel zitten. Vraag naar de mogelijkheden, dit kan namelijk variëren per type dakraam of bedieningsmogelijkheden.

De meest voorkomende VELUX dakraam decoratie voor een BASkapel zijn:

 • Verduisterend rolgordijn
 • Rolgordijn
 • Insectenhor
 • Buitenzonwering
 • Rolluik
 • Plissegordijn
 • Vouwgordijn
 • Verduisterend plissegordijn
 • Jaloezieën

Komt er een montageploeg om te monteren?

U wilt niet zomaar iemand in uw dak laten zagen toch? Wij van Dakramennederland zijn altijd met getrainde monteurs die passie hebben voor hun vak en exact weten waar ze mee bezig zijn. Vaak is de eigenaar/ontwerper van BASkapel ook aanwezig. De BASkapel, volgens uw wensen en maten, is al compleet op maat gemaakt in Barneveld en zal dan ook (na transport) met een kraan in 1 keer op uw dak geplaatst worden waardoor uw dak binnen een dag weer waterdicht is. Uiteraard zal dan, indien gewenst, aan de binnenzijde worden afgewerkt waardoor u heerlijk kunt genieten van meer daglicht, ruimte en goede ventilatie.

Wij van Dakramennederland zijn getrainde partner en volgen alle instructies op die door BASkapel worden voorgeschreven.

Hoe gaat het plaatsen van een BASkapel?

Wilt u graag een BASkapel en zou u willen weten wat u kunt verwachten en hoe verloopt het een en ander?
Uiteraard zullen wij in een geheel vrijblijvend advies gesprek vooraf bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie en zullen wij uw wensen verwerken in een offerte op maat. Indien u helemaal akkoord bent met de offerte en wij aan de slag kunnen, zullen wij BASkapel de opdracht geven om deze geheel volgens afspraak te produceren. Dan spreken we een montagedatum af en vervolgens komen wij smorgens op tijd om alle voorbereidingen te treffen, zoals de sparing maken in het dakbeschot en zullen wij de dakconstructie opvangen door middel van raveling.
Vervolgens zorgen wij dat al het afval verzameld wordt en op het moment dat de kraan aanwezig is op locatie, gaat eerst het afval via de kraan naar beneden en daarna wordt de BASkapel compleet op de juiste plek geplaatst. Hierna kan de kraan weer zijn weg vervolgen en kunnen wij van Dakramennederland verder afmonteren en aan de binnenzijde afwerken (indien gewenst).
Binnen 1 dag is uw dak dan ook weer waterdicht.
Indien de binnenzijde ook afgewerkt wordt kan het zijn dat we de afwerking op de dag erna zullen monteren.

Kan ik mijn huidige dakkapel vervangen door een BASkapel?

Heeft u al een oud dakkapel en ziet u een VELUX BASkapel helemaal zitten? Het is absoluut mogelijk om uw oude huidige dakkapel te vervangen door een BASkapel met zijn vele keuze mogelijkheden in afmetingen, soorten dakramen en decoratie. Ik wil graag een BASkapel laten plaatsen, wat moet ik doen? Vraagt u zich af of dit wel op uw woning past en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? Weet u niet waar u moet beginnen? Stuur ons dan een mailtje met een aantal gegevens zoals:

 • Uw adresgegevens
 • Zitten er balken in uw dak? Wat is hier de afstand tussen?
 • Type dakramen die u zou wensen(tuimel, uitzet-tuimel of juist iets anders)
 • Houten of kunststof dakvenster?
 • Welke afmeting zou u ongeveer wensen?
 • Situatiefoto’s binnenzijde
 • Situatiefoto’s buitenzijde

Aan de hand van bovenstaande gegevens kunnen wij vaak al een inschatting van de situatie maken en bekijken wat het dakbeschot inhoud. Uiteraard nemen wij van Dakramennederland dan contact met u op om ter plaatse de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Wat is de meerwaarde voor mijn woning?

De vraag of u een VELUX BASkapel op uw zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenkt u zich eens wat het in uw woning zou kunnen betekenen. Het is een meerwaarde voor uw woning, een zolder met een VELUX BASkapel is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.
Tevens zorgt het voor veiligheid, doordat deze voorzien is van VELUX dakramen, kunnen alle dakramen open en kunt u deze dan bij noodgevallen gebruiken als vluchtroute. Een veilig gevoel voor als de zolder een slaapkamer geworden is. U vraagt zich vast af wat de kosten zijn? De kosten zijn van te voren lastig aan te geven. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

 • Heeft u al een bepaalde grootte in gedachten?
 • Welke breedte wilt u?
 • Wilt u dit in hout of kunststof?
 • Wat voor soort dak is het?
 • Heeft u persoonlijke wensen?
 • Wenst u Tuimel, uitzettuimel, bakonvenster of een andere dakramen in de BASkapel?
 • Welke decoratie zou u wensen? Verduisteringsgordijnen, plissé gordijnen, buitenzonwering, rolluiken enz…?

Zo ziet u dat de prijs dus van vele factoren afhankelijk.
Wij krijgen dus graag zo veel mogelijk informatie en komen wij graag een keer op locatie bij u zodat wij advies op maat kunnen geven en uw wensen kunnen meenemen bij het opstellen van een geheel vrijblijvende offerte.

Komt er altijd iemand vooraf kijken naar wat de mogelijkheden zijn?

Een BASkapel is niet zomaar even een broodje die u bij de bakker haalt, dit realiseren wij van Dakramennederland ons erg goed. Heeft u nog geen idee of een BASkapel in uw situatie wel mogelijk is? Wij komen bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.
Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en geven u altijd een open en eerlijk advies.
Dakramennederland uw specialist voor alles op het gebied van dakramen.

Hoeveel garantie zit er op een BASkapel?

U krijgt vanuit VELUX 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakvenster. Dakramennederland is VELUX BASkapel montagepartner en zal alles volgens de fabrieksvoorschriften monteren.
Wij zijn door VELUX getraind en werken dagelijks met VELUX producten. Elk jaar volgen wij de trainingen die VELUX verzorgd, zodat u zeker bent van een goede kwaliteit zowel het product als de montage.
De beste reclame is nog steeds goed advies, je afspraken nakomen, service bieden en een goed stuk werk af te leveren. U laat toch niet zomaar iemand in uw dak zagen!

U laat toch niet zomaar iemand in uw dak zagen?

Wij zijn VELUX montagepartner van het jaar 2019!!!

Bent u er al van overtuigd dat u de juiste keuze maakt of heeft u nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Dakramennederland is de juiste partij voor als u goed en vakkundig advies nodig heeft.

Dakramennederland
Dakramennederlandshop

K.v/d Coppellostraat 20
7204 HX Zutphen
0575-542983 / 06-42812803

Showroom op afspraak:
Enkweg 1B
7251EV Vorden

UA-64351266-1