VELUX dakkapel en dakkapel serre

Meer daglicht en extra ruimte met een VELUX dakkapel of dakkapel serre. Schuin geplaatste ramen laten meer daglicht in een ruimte binnen dan verticaal geplaatste ramen. Bovendien is het mogelijk om het dak te voorzien van dakramen. Hierdoor kan daglicht maximaal de kamer binnenkomen, en kunt u elke vierkante meter optimaal benutten.

De slimme ontwerpen van de VELUX dakkapellen zorgen voor meerder voordelen. Ze combineren namelijk de voordelen van een origineel VELUX dakraam of dakvenster met die van een dakkapel. Bekijk de foto’s van onze projecten, en zie stap voor stap hoe een VELUX dakkapel serre geplaatst word.

Gratis offerte aanvragen Bekijk de webshop

VELUX dakkapel basis duo

Een VELUX dakkapel zonder vergunning?

Een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel kan een langdurig en zelfs kostbaar traject zijn. Een VELUX dakkapel of dakserre bespaart veel tijd en geld. Dit traject is namelijk in de meeste situaties niet nodig. De opstand van een VELUX dakkapel steekt namelijk nooit meer dan 60 cm uit het dakoppervlak. Hierdoor vervallen vaak de specifieke vergunningseisen voor een dakkapel. Een VELUX dakkapel of dakkapelserre kan zelfs als tweede dakkapel geplaatst worden, of aan de voorzijde van de woning.  Vraag altijd even in je eigen gemeente na welke eisen en mogelijkheden er zijn in jouw situatie.

Controleer dan ook altijd via www.omgevingsloket.nl of er aanvullende vergunningseisen gelden in uw situatie.

dakkapel serre van dakramennederland

Onderhoudsvrij dakkapel

Het standaard aluminium lijstwerk maakt de dakkapel onderhoudsvrij aan de buitenzijde. Ook aan de binnenkant kan gekozen worden voor kunststof dakramen om het onderhoud te minimaliseren. Optioneel kan een VELUX dakkapel ook worden uitgerust met dakramen die voldoen aan het Politiekeurmerk veilig wonen.

Raamdecoratie voor uw dakkapel

Perfect passende VELUX raamdecoratie is bij ons verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en dessins. Zo vindt je altijd de perfecte combinatie met jouw interieur. Denk hierbij aan raamdecoratie zoals:

 • Verduisterende rolgordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Plisségordijnen
 • Rolgordijnen
 • Zonwering

Ook buitenzonwering kan worden toegepast om warmte buiten te houden. Tevens leveren wij veiligheidssloten, onderhoudspakketten, bedieningssystemen en overige accessoires.

Dakkapel serre van VELUX met veel lichtinval en mooi uitzicht

Glassoorten van onze dakkapellen

Wij bieden diverse glassoorten bij onze dakkapellen. Dit is bijvoorbeeld energiebalans glas, veiligheidsbeglazing, glas dat regen geluid reducerend is, triple beglazing en glas met het politiekeurmerk veilig wonen. Wij geven je graag advies over het soort glas dat je het beste kunt kiezen voor jouw dakkapel. Bekijk hier de verschillende glassoorten.

VELUX dakkapel montage

Als dakramenspecialist zijn wij VELUX montagepartner, wij volgen ieder jaar weer de trainingen bij VELUX. Dus ben je op zoek naar meer daglicht op de zolder, rolgordijn of juist naar een dakkapel! Kijk dan gerust even rond naar de vele mogelijkheden die wij bieden.

Indien je kiest voor een uitzettuimelvenster dan wordt de extra ruimte gemaximaliseerd. Dit komt doordat de dakramen dan volledig naar buiten toe openen. Extra bedieningsgemak en mogelijkheden voor automatische ventilatie kan met elektrische VELUX Integra producten. Dit zorgt voor eer licht in je huis.

Voordelen van onze dakkapellen

 • Mogelijk om in een dakhelling vanaf 10° meer binnenruimte te creëren.
 • Voordelig alternatief op een traditionele dakkapel.
 • Beschikbaar in 12 verschillende breedtematen.

VELUX dakkapel kopen?

Een VELUX product is van goede kwaliteit van een betrouwbaar merk. Als je benieuwd bent naar de VELUX dakkapel prijs, dan kun je een offerte aanvragen. VELUX geeft 3 jaar garantie op decoratie en 10 jaar op de dakramen.

Wil je een dakraam vervangen? Wij als dakramenspecialist bieden de juiste maten en prijzen voor ieder dakraam en alle decoratie. Je laat toch niet zomaar iemand in uw dak zagen? Kies daarom voor Dakramennederland als specialist voor elke dakkapel.

 

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor een Velux Dakkapel?

Nee, in de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een Velux dakkapel. De vergunningseisen komen namelijk te vervallen door het formaat van de dakkapel. We raden wel aan om de mogelijkheden en eisen bij jouw situatie na te vragen in de gemeente waar je woont.

Hoe groot mag een dakkapel zijn zonder vergunning?

De opstand van een dakkapel zonder vergunning steekt nooit meer dan 60 cm uit het dakoppervlak van het gebouw. De dakkapellen van Velux zijn verkrijgbaar in 12 verschillende breedtematen.

Is een dakkapel een goede investering?

Ja, een Velux dakkapel is een goede investering aangezien er geen vergunning voor nodig is en je daarmee veel tijd en geld bespaart. Door de verhoging van het wooncomfort, kan je huis stijgen in waarde. Daarbij zijn alle Velux producten een betrouwbaar merk en van goede kwaliteit.

Kunnen buren een dakkapel tegenhouden?

Ja, buren kunnen wel degelijk een dakkapel tegenhouden. Er bestaat een wet die aangeeft dat buren bezwaar kunnen aantekenen tegen de aanschaf van een dakkapel. Het is wel een lastig traject, waarbij het resultaat afhangt waartegen buren precies bezwaar maken.

Dakramennederland jouw VELUX montagepartner:

Wij van Dakramennederland zijn al sinds 2006 montagepartner van VELUX, hierdoor zijn wij VELUX dakramenspecialist en volgen elk jaar de training van VELUX.
Een montagepartner moet aan de nodige eisen van VELUX voldoen voordat een bedrijf montagepartner kan worden.
De voordelen van een montagepartner van VELUX:

 • Elke VELUX Montagepartner volgt minimaal 1x per jaar een training bij VELUX Nederland B.V.
 • Elke VELUX montagepartner is aangesloten bij een geschillencommissie.
 • De montagepartner werkt volgens de montagerichtlijnen van VELUX.
 • De montagepartner heeft minimaal 2 jaar ervaring met het monteren van VELUX producten.
 • Je kunt bij de montagepartner terecht voor deskundig advies, vrijblijvende offertes, aankoop & montage van VELUX producten in de woning
 • Controle door certificering instantie SKG-IKOB

De VELUX dakraamdecoratiemogelijkheden staan op onze webshop vermeldt.
Heb je vragen? Bel of mail ons, wij helpen je graag.

Vraag direct een offerte aan

  Offerte aanvragen

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw Adres & Woonplaats (verplicht)

  Uw Telefoonnummer

  Foto binnenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

  Indien mogelijk buitenzijde dak waar dakraam-daglicht oplossing gewenst is

  Eigenschappen van VELUX dakkapel serre en VELUX dakkapel

  VELUX biedt fantastische producten voor meer daglicht in een ruimte. Wij hebben de specificaties van de dakkapellen op een rij gezet:

  Eigenschap  VELUX dakkapel Serre  VELUX dakkapel Basis Dakkapel op maat
  Uitbouw die tot 60cm uit het dak steekt waarbij ook het dak uit dakramen bestaat.  Dakramen worden 10 graden steiler in het dak geplaatst.  Overige oplossingen kunnen op maat geproduceerd worden.
  Minimale breedte uitsparing  168 cm 73 cm  71 cm
  Maximale Breedte uitsparing 248 cm  262 cm  op aanvraag(grote breedte mogelijk)
  Minimale hoogte uitsparing  267 cm  161 cm op aanvraag
   Maximale hoogte uitsparing  267 cm  246 cm op aanvraag
  Beschikbare combinaties Duo (4 dakramen)
  Triple (6 dakramen)
  Single (1 dakraam)
  Duo (2 dakramen)
  Triple (3 dakramen)
   Maatwerk
   Geschikt voor dakhelling  35-70 graden  10-75 graden  10-70 graden
  Onderhoudsarm buitenzijde  ja  ja  Optioneel
  Onderhoudsarm binnenzijde Optioneel  Optioneel  Optioneel
  Politiekeurmerk Veilig wonen  Optioneel  Optioneel  Optioneel
  Geschikt voor uitzettuimelvensters  ja, uitsluitend onderste dakramen  ja  ja
  Geschikt voor elektrische bediening  ja  ja  ja
  Geschikt voor Velux Raamdecoratie, zonwering en rolluiken  Raamdecoratie, zonwering  Raamdecoratie, zonwering en rolluiken  Raamdecoratie, zonwering en rolluiken

  Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.
  Bijzondere dakconstructies en raveling plaatsen zit niet bij deze prijs inbegrepen.

  Gratis offerte aanvragen Bekijk de webshop

  UA-64351266-1