Wat is het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen?

Wat is het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen?

VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen wat is nu echt het verschil? Wie aan een dakraam denkt, denkt vaak automatisch aan VELUX omdat VELUX het bekendste merk is en vaak op televisie komt met zijn reclames. VELUX is synoniem geworden voor het originele dakraam, dat is zeker ook terecht, want VELUX heeft al ruim drie decennia ervaring met ramen voor het schuine dak. Waar het ooit begonnen is met dat enkele dakraam in één maat en met één bedieningsmethode en scharnierpunt, heb je een ruime keuze in maten, hout/kunststof en uitzet of tuimeldakraam. De meeste VELUX dakramen zijn in meerdere glassoorten mogelijk, echter kan het zijn dat niet elke glassoort mogelijk is voor dat type dakraam wat voor jouw het fijnste, gunstigste of beste is. Bekijk hier de glassoorten van VELUX.

VELUX Houten tuimeldakraam GGL Dakramennederland, voor uw dakramen. Dakraam plaatsen. Dakramen nieuw plaatsen of vervangen. dakramen specialist Dakramennederland is montagepartner van VELUX VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen

Uitleg/omschrijving verschil in VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen

 • VELUX GGL = Tuimeldakramen Wit afgelakt grenenhout voorzien van een witte laklaag op basis van acryllak. De tuimel dakramen scharnieren in het midden, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GGL is ook mogelijk in een Blank afgelakte versie.
 • VELUX GPL = Houten Uitzet/Tuimeldakramen Wit afgelakt grenenhout voorzien van een witte laklaag op basis van acryllak. De Uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GPL wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant.
 • VELUX GGU = Kunststof Tuimeldakramen scharnieren in het midden. GGU dakramen hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een polyurethaan beschermlaag. Daardoor is deze heel geschikt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes.
 • VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen vochtbestendig met polyurethaan beschermlaag. Het onderhoud vergt slechts het afnemen van het dakraam met een vochtige doek. De Uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GPU wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant.

 

VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen zijn van kwaliteit, aantrekkelijk geprijsd en praktisch.

De bedieningshandgreep is over de gehele breedte van het dakraam en bij tuimeldakramen aan de bovenzijde gepositioneerd. Je hebt hierdoor genoeg ruimte om direct bediening van uw dakraam te openen en te sluiten, ook al plaats je er bijvoorbeeld een bank of bureau eronder. VELUX tuimelvensters kunnen toegepast worden in dakhellingen tussen de 15° en 90°.

En als je nu het dakraam gevonden hebt dat bij jouw dromen en wensen past, dan helpen we je uiteraard ook graag verder om die droom te realiseren. Je kunt dan bij ons als VELUX montagepartner terecht om het dakraam van jouw keuze te laten monteren of juist te laten koppelen zodat je meerdere dakramen naast elkaar krijgt. Dat zorgt dan voor meer daglicht en ventilatiemogelijkheden op de zolderkamer of juist werkkamer. Frisse lucht is dan ook erg belangrijk voor ieders gezondheid en zorgt er voor dat je heerlijk kunt slapen of juist geconcentreerd kunt werken.

Offerte prijzen voor plaatsing van een dakraam zijn bij Dakramennederland inclusief

 • Dakraam
 • Gootstuk voor pannendak
 • Waterkerend manchet
 • Afwerking
 • Pannen slijpen indien van toepassing
 • Afvoeren afval
 • Montage
 • BTW

Tenzij anders vermeldt.
Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.
Bijzondere dakconstructies en raveling plaatsen zit niet bij de prijs inbegrepen, stuur dan een mail of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Tot 15km geen reiskosten en buiten 15km € 0,40 p.km. aan reiskosten.
Afdekken van de vloer, trap evt. meubels dient je als klant zelf te verzorgen.
Werkzaamheden aan asbesthoudende materialen zijn uitgesloten.
Elektra, CV, gas en waterleidingen verleggen niet inbegrepen.
Bij plaatsing van een dakraam is de plaatsing van de decoratie gratis (decoratie zelf niet)

6 Goede redenen om een dakraam in jouw dak te willen.

De vraag of je een VELUX dakraam op de zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenk je eens wat het in de woning zou kunnen betekenen.
Wij hebben alvast een aantal redenen voor je op een rij gezet:

 • Meer daglicht
 • Ventileren
 • Meer ruimte
 • Meerwaarde voor uw woning
 • Woongenot
 • Veiligheid, vluchtroute

Een VELUX dakraam is een meerwaarde voor de woning, een zolder zonder dakraam, blijft een zolder, maar een zolder met een dakraam is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.

velux montage partner Martin de Beus, voor uw dakramen. Dakraam plaatsen. Dakramen nieuw plaatsen of vervangen. dakramen specialist Martin de Beus van Dakramennederland is montagepartner van VELUX, Fakro en Roto

Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Wij zijn VELUX montagepartner van het jaar 2019!!!

Ben je er al van overtuigd dat je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Dakramennederland is de juiste partij voor als je goed en vakkundig advies nodig heeft.

Dakramennederland jouw VELUX montagepartner:

Wij van Dakramennederland zijn al sinds 2006 montagepartner van VELUX, hierdoor zijn wij VELUX dakramenspecialist en volgen elk jaar de training van VELUX.
Een montagepartner moet aan de nodige eisen van VELUX voldoen voordat een bedrijf montagepartner kan worden.
De voordelen van een montagepartner van VELUX:

 • Elke VELUX Montagepartner volgt minimaal 1x per jaar een training bij VELUX Nederland B.V.
 • Elke VELUX montagepartner is aangesloten bij een geschillencommissie.
 • De montagepartner werkt volgens de montagerichtlijnen van VELUX.
 • De montagepartner heeft minimaal 2 jaar ervaring met het monteren van VELUX producten.
 • U kunt bij de montagepartner terecht voor deskundig advies, vrijblijvende offertes, aankoop & montage van VELUX producten in uw woning
 • Controle door certificering instantie SKG-IKOB

De VELUX dakraamdecoratiemogelijkheden staan op onze webshop vermeldt.
Heb je vragen? Bel of mail ons, wij helpen je graag.

Tot slot

Wil je een dakraam vervangen of juist nieuw laten plaatsen? Wij als dakramenspecialist bieden je de juiste maten en prijzen voor VELUX dakramen, decoratie, vele mogelijkheden en oplossingen op dakramen gebied. Weet je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal of je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, neem dan contact met ons op.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-64351266-1