VELUX Glassoorten

Standaard uitgevoerd met HR++ beglazing met veiligheidsglas

 

 

De mogelijkheden van de VELUX Glassoorten zijn in de laatste jaren verder ontwikkeld waardoor er meerder mogelijkheden in glassoorten zijn en de HR++ beglazing standaard uitgevoerd wordt met veiligheidsglas. Door de jaren heen zijn ook de nieuwbouwhuizen voorzien van de nieuwste eisen en mogelijkheden met isolatie waarden waarbij de VELUX dakramen daarin ook kunnen aansluiten.

Het grootste gedeelte van de tijd brengen we door in ons eigen huis. Elk huis is anders waarbij voor iedereen de mogelijkheden en eisen weer anders zullen zijn. Wel blijft jouw eigen huis de plek waar de basis begint, je eet er, slaapt er, maakt herinneringen en beleeft speciale momenten. Dit alles wil je wel in een, voor jouw, zo fijn mogelijke omgeving.

Verschillende mensen, huizen, mogelijkheden en wensen

Woon je in een wijk waar het vaak rumoerig is en wil je vooral meer stilte en rust creëren? Dan is er een goede oplossing: VELUX geluid reducerende beglazing.
Heb je juist last van de warmte omdat de zon altijd op dat deel van je dak schijnt waar het dakraam zit/komt? Dan kun je kiezen voor warmte werende beglazing.
Als het buiten erg koud is of het waait hard, dan kun je kiezen voor beglazing met een hoge thermische isolatie door de lage U-waarde.
Wie je ook bent, in welk huis je ook woont en wat jouw behoeftes ook zijn…..VELUX heeft een dakraam met een specifieke beglazing die bij jouw wensen aansluit, hiermee vergroot je leef- en wooncomfort.

VELUX Glassoorten

  • –70 Glas type  : Veiligheidsbeglazing, 2 laagse beglazing standaard met alle premium eigenschappen.
  • –62 Glas type : Geluidsreducerende en comfort beglazing, 3 laagse beglazing, vermindert omgevingsgeluid tot 42dB.
  • –66 Glas type : Top comfort, 3 laagse beglazing, standaard met premium eigenschappen, hoge geluidsisolatie en energie-efficiëntie en easy-to-clean en antidauw.
  • –68 Glas type : Triple beglazing Extra comfort, 3 laagse beglazing, standaard met premium eigenschappen, hoge energie-efficiëntie.
  • –69 Glas type : Triple beglazing Warmtewering,  3-laagse beglazing die de warmte van de zonnestralen tegenhoudt zodat je woning comfortabeler blijft. De hoge thermische isolatie voorkomt koude val tijdens de wintermaanden.
  • –70Q Glas type : Politiekeurmerk Veilig Wonen (bij GGLQ) Extra veiligheid, Getest op inbraakwerendheid, 2 laagse veiligheidsbeglazing met hoge isolatiewaarde.
  • –82 Glas type : Passief huis beglazing, 5 laagse en meest energie-efficiënte dakraam voorzien van Passiefhuis certificaat.

Standaard premium glas type: –70 : Comfort Veiligheidsbeglazing

Dit type glas is 2 laags en standaard met alle premium eigenschappen:

  1. Regencontactgeluidsreducerend: Dit houdt in dat dit glastype demping heeft van het contactgeluid van regen en hagel op het dakraam.
  2. Veiligheidsbeglazing: Een gelamineerde binnenruit voorkomt dat glasscherven loskomen bij glasbreuk.
  3. Gehard glas: Een geharde buitenruit maakt het glas extra bestand tegen impact van buitenaf, door bijvoorbeeld extreme weersinvloeden.
  4. Uv-bestendig: Beschermt het interieur tegen verkleuring door Uv-straling.

De isolatiewaarde van het dakraam met deze beglazing is: Uw 1.3, dit is de isolatiewaarde van het glas en het kozijn samen.
De isolatiewaarde van de beglazing zelf is: Ug 1.0, de Ug-waarde is de U-waarde van het glas zonder kozijn.
Zonnewarmtetoetreding is: g 0.46, de infrarode stralen, die je niet ziet, geven veel meer warmte. Glas met een lage g-waarde filtert vooral de onzichtbare, warme stralen en laat het zonlicht door. Zo blijft warmte buiten en komt zonlicht toch binnen.
Lichttransmissie is: Tv 68%, geeft het percentage licht aan dat door de beglazingen kan worden doorgelaten.
Geluidsisolatie: 35dB
Aantal lagen glas: 2

Tot slot

Kies het juiste comfort dat in jouw situatie past. Frisse lucht is erg belangrijk voor het binnenklimaat en natuurlijk is ventileren dan de beste manier om dit te creeren.
Heb je behoefte aan extra isolatie, minder geluid of wil je juist wat meer warmteregulering?
Kijk dan voor de mogelijkheden in combinatie met de situatie en de behoeften in jouw woning en kies dan de glassoort die het beste in jouw situatie past.

Weet je nog niet helemaal of je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, laat het dan even weten natuurlijk.

Zal ik je bellen?