VELUX veiligheidssloten en een veilig VELUX dakraam

VELUX veiligheidssloten en een veilig VELUX dakraam

Heeft u ook het gevoel dat uw dakraam wel inbraak gevoelig kan zijn? En wilt u een oplossing voor uw dakraam zodat deze inbraakwerend wordt? VELUX heeft juist speciaal voor de VELUX dakramen de VELUX de veiligheidssloten gemaakt, zodat u een extra slot heeft op uw VELUX dakraam en u het inbrekers al een stuk lastiger maakt.

Deze veiligheidssloten van VELUX zijn speciaal voor de VELUX dakramen ontwikkeld en passen in elk tuimelvenster en daardoor  universeel. Gelukkig is inbraak via een dakraam niet veel voorkomend en dus ook niet iets om s ’nachts echt wakker van te liggen, maar zeker wel belangrijk om bij stil te staan en het overwegen waard.


VELUX heeft 2 soorten veiligheidssloten ontwikkeld:

  • ZOZ 012KA1 veiligheidsslot met sleutel. Dit veiligheidsslot kan ook later in een al geplaatst dakraam gezet worden en is alleen mogelijk bij VELUX tuimelvensters GGL of GGU. Dit blokkersysteem voldoet aan de veiligheidseisen voor kinderen EN 16281 2013 in combinatie met VELUX dakvenstertypes GGL en/of GGU, in de volgende maten: BK04, CK01 CK02, CK04, CK06, FK04, FK06, FK08, MK27, MK04, MK06, MK08, MK10, MK12, PK25, PK04, PK06, PK08, PK10, SK01, SK06, SK08, SK10
  • ZOZ 159K veiligheidsslot, dit slot is zonder sleutel en werkt eenvoudig. Dit slot belemmerd het openen van een VELUX dakraam en kan ook eenvoudig in een reeds geplaatst VELUX dakraam geplaatst worden. Het verhinderd het openen van een gesloten dakraam. U kunt eenvoudig de pin indrukken en dan het dakraam openen.

Bij elk slot zit een makkelijke montage handleiding waarbij het eenvoudig is om het slot zelf te plaatsen.

ZOZ 012KA1

ZOZ 159K

Mocht u voordat u een dakraam wilt laten plaatsen nog bedenken dat u deze graag inbraakwerend zou willen? Dan kunt u er ook altijd voor kiezen om een tuimelvenster met het Politiekeurmerk Veilig Wonen® te laten plaatsen.

 

Welk dakraam is voorzien van het Politiekeurmerk veilig wonen?

Mocht uw dakraam nu makkelijk bereikbaar zijn of juist dicht bij een uitbouw zitten, dan is het wel verstandig om een type dakraam te kiezen die het inbrekers juist nog wat moeilijker maakt zodat zij uw huis misschien wel links zullen laten liggen.

Wilt u een dakraam laten plaatsen die al die inbraakwerende eigenschappen al heeft?
VELUX heeft binnen de collectie dakramen, de handbediende dakramen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen®  waardoor deze voorzien zijn van beveiligingsfuncties die u zullen helpen om een inbraak te voorkomen.

De –70Q dakramen voldoen aan de weerstandsklasse 2 van de NEN 5096 (en Europees gezien aan de ENV 1627, klasse II).
Dit type Politiekeurmerk Veilig Wonen®  dakraam is verkrijgbaar met een wit afgelakte grenenhouten afwerking (GGL 2070Q) of wit afgelakte vochtbestendige polyurethaan afwerklaag (GGU 0070Q).

Een dakraam voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft de volgende kenmerken:

  • Robuust ontwerp met sterke, discrete sloten
  • Versterkings schroeven die extra stevigheid bieden en maakt het onopgemerkt openbreken, open trekken of demonteren van een dakraam nagenoeg onmogelijk.
  • Een vastgelijde ruit die het verwijderen van een gedemonteerde ruit voorkomt
  • Hoog niveau beveiligingsruit met gelaagd glas voor een betere bescherming tegen handmatige aanval (EN 356, klasse P4A)
  • GGL 2070Q en GGU 0070Q voldoen aan weerstandsklasse 2 met Politiekeurmerk Veilig Wonen®

 

Heeft u nog vragen?

Mocht u na het lezen van dit blog over VELUX veiligheidssloten en veilige dakramen nog vragen hebben? Schroom niet en bel of mail ons met uw vraag of opmerking.

Dakramennederland
Dakramennederlandshop

K.v/d Coppellostraat 20
7204 HX Zutphen
0575-542983 / 06-42812803
info@dakramennederland.nl
www.dakramennederland.nl
www.dakramennederlandshop.nl

Showroom op afspraak:
Enkweg 1B
7251EV Vorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-64351266-1