VELUX Veiligheidssloten en veilig dakraam

VELUX veiligheidssloten en een veilig VELUX dakraam

VELUX veiligheidssloten en een veilig VELUX dakraam

Heb je ook het gevoel dat jouw dakraam wel eens inbraak gevoelig kan zijn? En wil je een oplossing voor dat dakraam zodat deze inbraakwerend wordt? VELUX heeft juist speciaal voor de VELUX dakramen de VELUX de veiligheidssloten gemaakt, zodat je een extra slot hebt voor VELUX dakraam en je het inbrekers al een stuk lastiger maakt.

Deze veiligheidssloten van VELUX zijn speciaal voor de VELUX dakramen ontwikkeld en passen in elk tuimelvenster en zijn daardoor  universeel. Gelukkig is inbraak via een dakraam niet veel voorkomend en dus ook niet iets om s ’nachts echt wakker van te liggen, maar zeker wel belangrijk om bij stil te staan en het overwegen waard. Zo creëer je een veiligere omgeving voor jezelf.

VELUX heeft 2 soorten veiligheidssloten ontwikkeld:

  • ZOZ 012KA1 veiligheidsslot met sleutel. Dit veiligheidsslot kan ook later in een al geplaatst dakraam gezet worden en is alleen mogelijk bij VELUX tuimelvensters GGL of GGU. Dit blokkersysteem voldoet aan de veiligheidseisen voor kinderen EN 16281 2013 in combinatie met VELUX dakvenstertypes GGL en/of GGU, in de volgende maten: BK04, CK01 CK02, CK04, CK06, FK04, FK06, FK08, MK27, MK04, MK06, MK08, MK10, MK12, PK25, PK04, PK06, PK08, PK10, SK01, SK06, SK08, SK10
  • ZOZ 159K veiligheidsslot, dit slot is zonder sleutel en werkt eenvoudig. Dit slot belemmerd het openen van een VELUX dakraam en kan ook eenvoudig in een reeds geplaatst VELUX dakraam geplaatst worden. Het verhinderd het openen van een gesloten dakraam. U kunt eenvoudig de pin indrukken en dan het dakraam openen.

Bij elk slot zit een makkelijke montage handleiding waarbij het eenvoudig is om het slot zelf te plaatsen.

ZOZ 012KA1

ZOZ 159K

Mocht je voordat je een dakraam wilt laten plaatsen nog bedenken dat je deze graag inbraakwerend zou willen? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om een tuimelvenster met het Politiekeurmerk Veilig Wonen® te laten plaatsen zodat er dan gelijk al een veiliger en inbraakwerender dakraam in zit.

Wil je dus een dakraam laten plaatsen die al die inbraakwerende eigenschappen al heeft?

Mocht jouw dakraam nu makkelijk bereikbaar zijn of juist dicht bij een uitbouw zitten, dan is het wel verstandig om een type dakraam te kiezen die het inbrekers juist nog wat moeilijker maakt zodat zij jouw huis misschien wel links zullen laten liggen.
VELUX heeft binnen de collectie dakramen, de handbediende dakramen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen®  waardoor deze voorzien zijn van beveiligingsfuncties die u zullen helpen om een inbraak te voorkomen.

De –70Q dakramen voldoen aan de weerstandsklasse 2 van de NEN 5096 (en Europees gezien aan de ENV 1627, klasse II).
Dit type Politiekeurmerk Veilig Wonen®  dakraam is verkrijgbaar met een wit afgelakte grenenhouten afwerking (GGL 2070Q) of wit afgelakte vochtbestendige polyurethaan afwerklaag (GGU 0070Q).

Een dakraam voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft de volgende kenmerken:

  • Robuust ontwerp met sterke, discrete sloten
  • Versterkings schroeven die extra stevigheid bieden en maakt het onopgemerkt openbreken, open trekken of demonteren van een dakraam nagenoeg onmogelijk.
  • Een vastgelijde ruit die het verwijderen van een gedemonteerde ruit voorkomt
  • Hoog niveau beveiligingsruit met gelaagd glas voor een betere bescherming tegen handmatige aanval (EN 356, klasse P4A)
  • GGL 2070Q en GGU 0070Q voldoen aan weerstandsklasse 2 met Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Heeft u nog vragen?

Mocht je na het lezen van dit blog over VELUX veiligheidssloten en veilige dakramen nog vragen hebben? Schroom niet en bel of mail ons met jouw vraag of opmerking. Tevens kun je zelf de VELUX veiligheidssloten bij onze webshop bestellen zodat je deze snel in huis hebt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-64351266-1