Wat is het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen?

Wat is het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen?

Dakraam aanschaffen? Kies dan voor VELUX.

Want wie aan een dakraam denkt, denkt vaak automatisch aan VELUX.

VELUX is synoniem geworden voor het originele dakraam. En terecht. Want bij VELUX hebben we al ruim drie decennia ervaring met ramen voor het schuine dak.

Waar het ooit begonnen is met dat enkele dakraam in één maat en met één bedieningsmethode en scharnierpunt, heeft u nu een ruime keuze.

Uitleg/omschrijving verschil in VELUX GGL/GPL en VELUX GGU/GPU:

  • VELUX GGL = Tuimeldakramen Wit afgelakt grenenhout voorzien van een witte laklaag op basis van acryllak. De tuimel dakramen scharnieren in het midden, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GGL is ook mogelijk in een Blank afgelakte versie.
  • VELUX GPL = Houten Uitzet/Tuimeldakramen Wit afgelakt grenenhout voorzien van een witte laklaag op basis van acryllak. De Uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GPL wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant.
  • VELUX GGU = Kunststof Tuimeldakramen scharnieren in het midden. GGU dakramen hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een polyurethaan beschermlaag. Daardoor is deze heel geschikt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes.
  • VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen vochtbestendig met polyurethaan beschermlaag. Het onderhoud vergt slechts het afnemen van het dakraam met een vochtige doek. De Uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GPU wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant.

VELUX tuimelvensters zijn aantrekkelijk geprijsd en praktisch. De bedieningshandgreep is over de gehele breedte van het dakraam aan de bovenzijde gepositioneerd. Je hebt hierdoor genoeg ruimte om direct bediening van uw dakraam te openen en te sluiten, ook al plaatst u er bijvoorbeeld een bank of bureau eronder. VELUX tuimelvensters kunnen toegepast worden in dakhellingen tussen de 15° en 90°.

Nu weet u het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen.

Glassoorten:

Glassoort 2050    = Energiebalans (Standaard uitvoering)
Glassoort 2070    = Veiligheidsbeglazing
Glassoort 2060    = Regen geluid reducerend
Glassoort 2066    = Triple beglazing
Glassoort 2070Q = Politiekeurmerk Veilig Wonen

En als u het dakraam gevonden heeft wat bij uw dromen en wensen past, dan helpen we u uiteraard ook graag verder om die droom te realiseren. U kunt dan bij ons als VELUX montagepartner terecht om het dakraam van uw keuze te laten monteren.

Als dakramenspecialist zijn wij VELUX montagepartner, wij volgen ieder jaar weer de trainingen bij VELUX.
Dus bent u op zoek naar een zolderraam, rolgordijn of juist naar dakraam verduistering van uw zolder!!!  Kijk dan gerust even rond naar de vele mogelijkheden die wij u bieden, bij vragen kunt u altijd contact opnemen met Dakramennederland.
VELUX decoratie is van goede kwaliteit van een betrouwbaar merk en VELUX geeft 3 jaar garantie op decoratie en 10 jaar op de dakramen.
Wilt u een dakraam vervangen? Wij als dakramenspecialist bieden u de juiste maten en prijzen voor dakramen en decoratie, vele mogelijkheden en oplossingen op dakramen gebied.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kan contact worden opgenomen.

Dakramennederland.nl 0642812803 / 0575542983 l info@dakramennederland.nl

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-64351266-1