Zonne panelen om een dakraam

Zonnepanelen en een dakraam of dakramen?

Zonnepanelen en een dakraam of dakramen?

Veel huizen zijn tegenwoordig voorzien van zonnepanelen omdat ze veel energie opwekken en dat uiteindelijk kostenbesparend is. Nu wilt u graag een dakraam laten plaatsen, maar u heeft ook zonnepanelen, hoe is dit op te lossen? Kan er wel  een dakraam geplaatst worden in een dak vol zonnepanelen? Onzekerheden waar steeds meer mensen mee komen te zitten.

Dakramen plaatsen als er zonnepanelen aanwezig zijn.

Wij als dakramenspecialist komen steeds meer woningen tegen waarbij zonnepanelen op het dak aanwezig zijn. Dit maakt het werk voor ons als dakramenspecialist soms erg lastig. Wij willen graag een goed stukje werk afleveren en hebben daarvoor de nodige montageruimte nodig, zonnepanelen liggen dan nog wel eens in de weg.

De ruimte die wij nodig hebben om het waterkerende manchet te kunnen plaatsen zal, buiten de maat van het dakraam, rondom 1 dakpan zijn.  Zitten bij u de zonnepanelen te dicht op het dakraam, dan zou het kunnen zijn dat u deze tijdelijk (een hele dag) moet laten verplaatsen / verwijderen. Twijfelt u? Stuur dan even per mail de foto’s.

Hoeveel ruimte hebben jullie voor de montage van het dakraam nodig?

De ruimte voor de montage is afhankelijk van het soort zonnepanelen en waar de beugels voor de zonnepanelen geplaatst zijn.

Indien de beugels op de 2e dakpan zitten vanaf het dakraam gezien, dan lukt het vaak om uw dakraam te plaatsen zonder dat de zonnepanelen verwijdert moeten worden. We hebben dan voldoende ruimte om 1 dakpan rondom uw dakraam vrij te maken zodat wij makkelijk kunnen monteren. Vaak kunnen wij aan de hand van foto’s van de situatie al een inschatting maken. In sommige situaties zullen wij even langs komen om te kijken of het mogelijk is.

Hoeveel zonnepanelen moeten er verwijdert worden al ik een dakraam wil?

Het aantal zonnepanelen dat verwijdert moet worden is afhankelijk van:

  •       De grootte van de zonnepanelen
  •       De grootte van het dakraam of de dakramen
  •       De gewenste plaats van het dakraam of dakramen
  •       De plaats van de beugels van de zonnepanelen

Is er een maat van een dakraam die precies tussen mijn zonnepanelen past?

De maten van de dakramen zijn vaste maten en kunnen niet aangepast worden op de maat van een zonnepaneel. Het zou dan net iets afwijken van de maat van uw zonnepaneel. Misschien is dan juist een iets kleiner dakraam net iets praktischer ook om deze te plaatsen en zo min mogelijk zonnepanelen er omheen tijdelijk te moeten laten verwijderen.

Hoe krijg ik een idee waar mijn dakraam aan de binnenkant komt, als ik zonnepanelen op mijn dak heb?

Wilt u graag weten hoe en waar het dakraam er van binnenuit dan uit komt te zien, vaak kunnen wij de plaats al aardig aanwijzen, wij zullen dit dan voor u inmeten en laten zien in de ruimte. U heeft met zonnepanelen ook niet altijd alle mogelijkheden om een dakraam te kunnen plaatsen aangezien er rekening gehouden moet worden met de maten en afmetingen zoals in de blog al aangeven.

Kan Dakramennederland mijn zonnepanelen verwijderen? En zit dat bij de prijs inbegrepen?

Wij van Dakramennederland krijgen vaak de vraag of wij deze zonnepanelen ook kunnen verwijderen. Ieder vakgebied staat op zich aangezien er zoveel verschillende soorten en ook manieren van aansluiten en bevestigen van zonnepanelen zijn, kunnen wij van Dakramennederland helaas geen zonnepanelen verwijderen. Wij adviseren eigenlijk altijd om het bedrijf dat de zonnepanelen geplaatst heeft ook de zonnepanelen tijdelijk te laten verwijderen / verplaatsen, zij weten immers hoe dit bevestigd is en wat zij moeten doen. Daarnaast heeft u met dat bedrijf waarschijnlijk ook de garantievoorwaarden op papier staan, die waarschijnlijk zullen vervallen als u dit door een ander bedrijf zal laten doen. Vraag uw eigen zonnepanelen monteur wat de mogelijkheden en de kosten zullen zijn voor het tijdelijk verwijderen en het herplaatsen van uw zonnepanelen en laat hen desnoods even langs komen om de situatie ter plaatse te komen bekijken.

Zonnepanelen en dakramen samen het lijkt niet zo ingewikkeld.

Er zijn nog best een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u al zonnepanelen heeft en graag dakramen wilt. Zonnepanelen is iets van de laatste paar jaren en vaak weet u nog wel wie deze voor u geplaatst heeft en of u bijvoorbeeld installatiegarantie heeft. Indien dit het geval is zouden wij altijd aanraden om uw eigen monteur of installatiebedrijf te laten komen om de situatie ter plaatse te komen bekijken.

Wij van Dakramennederland staan voor eerlijkheid en kwaliteit en zullen u dan ook altijd een eerlijk en open advies/mogelijkheden geven in uw situatie.

Indien u na het plaatsen van een dakraam of dakramen nog zonnepanelen wilt laten plaatsen? Let er dan op dat u voldoende ruimte overhoud om uw dakraam te kunnen onderhouden en ook de goten schoon kunt maken als het herfst of juist winter is, zo voorkomt u vaak een lekkage.

Ik heb zonnepanelen en wil graag een dakraam, wat moet ik doen?

Wij van Dakramennederland ontvangen graag foto’s van u zodat wij de situatie al aardig kunnen inschatten. Meldt u dan ook altijd als er zonnepanelen aanwezig zijn op uw dak zodat wij in overleg kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Neem dan ook gerust contact op met vragen die u in dit blog misschien nog niet geheel duidelijk zijn geworden of als u juist advies op maat wilt ontvangen. Mail ons dan uw adresgegevens en een aantal foto’s: info@dakramennederland.nl.

Dakramennederland.nl

Familie de Beus
K. v/d Coppellostraat 20

7204HX Zutphen
t: 0642812803 / 0575542983
e: info@dakramennederland.nl

Showroom op afspraak:
Dakramennederland
Enkweg 1B
7251EV Vorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-64351266-1