VELUX dakkapel of dakkapelserre voor meer ruimte, daglicht en frisse lucht op jouw zolder

Geplaatst op: 23 september 2022

VELUX dakkapel serre geplaatst door Dakramennederland, voor meer ruimte, daglicht en frisse lucht op de zolder!

Kom je ruimte, daglicht en ventilatie te kort op de zolder, en wil je graag van op de zolder een heerlijke slaapkamer maken? Of juist een werkruimte creëren waar je een bureau in kunt plaatsen zodat je veel daglicht, ventilatie en ruimte krijgt? Kies dan voor een VELUX dakkapel basis of een VELUX dakkapel serre. Je kunt al binnen een dag met een VELUX dakkapel of dakkapel serre deze extra ruimte creëren, vaak zonder dat er een vergunning nodig is. In dit artikel vertellen wij je zo veel mogelijk over de VELUX dakkapel en VELUX dakkapel serre.

Wat is een VELUX dakkapel eigenlijk?

Een dakkapel van VELUX is net even anders dan een traditioneel dakkapel.
Het is de goede combinatie tussen een traditioneel dakkapel met de voordelen van dakramen. Een VELUX dakkapel lijkt op een traditionele dakkapel waarbij de bovenkant dicht is maar aan de voorzijde dakramen bevestigd zijn. Bij een dakkapel van VELUX krijgt u meer daglicht binnen en kunt u goed ventileren waardoor u uw woongenot vergroot. Met een basis dakkapel krijgt u meer ruimte in uw schuine gedeelte. De dakramen die er in zitten zorgen met hun soepele bediening dat de hoeveelheid daglicht en frisse lucht goed en makkelijk te reguleren zijn.

Wat is een VELUX dakkapel serre?

Een dakkapel serre van VELUX zorgt voor wel drie keer meer daglicht op de zolder, slaapkamer of andere ruimte. De serre variant van de VELUX dakkapel heeft zowel boven als onder dakramen, waardoor je tot drie keer meer daglicht binnenkrijgt en goed kunt ventileren. Daarnaast creëer je een groter uitzicht waardoor je vaak een ruimtelijker gevoel krijgt.

Frisse lucht en daglicht zijn erg goed voor jouw gezondheid en welzijn, waardoor je niet alleen meer ruimte, licht en ventilatie krijgt….. maar voldoende daglicht zorgt er voor dat mensen zich fitter en gezonder voelen.

Wat is het verschil tussen een dakkapel basis en een dakkapel serre van VELUX?

Een dakkapel is aan de bovenzijde dicht en de onderzijde voorzien van een dakraam of dakramen.
Een dakkapelserre is zowel boven als onderin voorzien van VELUX dakramen.
Daardoor creëer je met de dakkapel serre tot drie keer meer daglicht en kunt u meer dakramen openzetten/bedienen, waardoor u meer kunt ventileren en frisse lucht in uw woning krijgt.
De oppervlakte is bij een dakkapel serre van VELUX ook wat groter dan de dakkapel, waardoor de opening voor de montage in het dak ook iets groter is.

In welke maten is een VELUX dakkapel of een dakkapel serre mogelijk?

Door de vele beschikbare maten en uitvoeringen van de VELUX dakkapel kun je zelf bepalen hoeveel ruimte je wilt creëren en welke soort dakramen je erin wilt hebben.

Hieronder vindt je de afmetingen en mogelijkheden van een VELUX dakkapel en een VELUX dakkapel serre. Wil je nu een andere oplossing? Neem dan even contact met ons op. Ook voor VELUX lichtstraten en lichtkoepels.

 

  VELUX dakkapel basis VELUX dakkapel serre
Eigenschap De dakramen worden 10° steiler in het dak geplaatst. Uitbouw die tot 60cm uit het dak komt waarbij het dak ook uit dakramen bestaat.
Minimale breedte uitsparing 73 cm 168 cm
Maximale breedte uitsparing 262 cm 248 cm
Minimale hoogte uitsparing 161 cm 267 cm
Maximale hoogte uitsparing 246 cm 267 cm
Beschikbare combinaties Single (1 dakraam)

 

Duo ( 2 dakramen)

Triple (3 dakramen)

Duo ( 4 dakramen)

 

Triple (6 dakramen)

Geschikt voor dakhelling 10 – 75 ° 35 – 70°
Onderhoudsarme Buitenzijde JA JA
Onderhoudsarme binnenzijde Optioneel Optioneel
Politiekeurmerk Veilig Wonen Optioneel Optioneel
Geschikt voor Uitzettuimelvensters JA JA, uitsluitend onderste ramen
Geschikt voor elektrische bediening JA JA
Geschikt voor VELUX raamdecoratie, zonwering en rolluiken. Raamdecoratie, Zonwering en rolluiken Raamdecoratie en zonwering (geen rolluiken mogelijk)
Levering Als compleet pakket Als compleet pakket

 

 

Welke soorten dakramen zijn mogelijk in een dakkapel of dakserre van VELUX?

In de dakkapel passen vele maten dakramen in zowel een kunststof versie als de houten versie. Je kunt in de dakkapel dan ook zowel tuimelvensters als uitzettuimel vensters.

In een dakkapel serre passen vele maten dakramen in zowel een kunststof versie als de houten versie. Je kunt in de dakkapel serre bovenin alleen tuimelvensters plaatsen en in het onderste gedeelte kunnen zowel tuimelvensters als uitzettuimel vensters.

Alle dakramen kunnen handbediend, elektrisch met afstandsbediening of op zonne-energie met afstandsbediening. Hier kun je ook vaak de juiste decoratie bij bestellen.

Passende VELUX decoratie kun je vinden in onze webshop.

Zomaar 8 redenen om voor een VELUX dakkapel of een VELUX dakserre te kiezen.

  • Creëer meer woon-, slaap- of werkruimte.
  • Een VELUX dakkapel serre geeft wel tot drie keer meer daglicht dan een traditioneel dakkapel.
  • Vergunning vrij, in de meeste situaties.
  • Onderhoudsarme buitenkant door een aluminium afwerking.
  • Ruime keuze in afmeting, type dakramen, afwerking en accessoires.
  • Montage gaat van binnenuit, dus geen kraan nodig.
  • Binnen een dag is het dak weer dicht en vaak binnen twee dagen afgewerkt en al.
  • 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakraam.

VELUX Dakkapel of dakserre zonder vergunning.

Bij een VELUX dakkapel of dakkapel serre heb je vaak geen vergunning nodig, zodat je al kunt beginnen zonder dat je eerst alle officiële wegen van de gemeente hoeft te bewandelen.
De VELUX dakkapel of VELUX dakserre steekt met de opstand namelijk niet meer dan 60cm uit het dak, dat valt dus vaak binnen de vergunning vrije verbouwingen aan uw woning.

Informeer wel even bij uw gemeente of dit in jouw geval ook zo is. Elke situatie zal verschillend zijn en elke gemeente heeft een ander beleid. Tevens is het stadsdeel waar je woont zeker van belang.

Kan een VELUX dakkapel of dakkapel serre op elk type dak geplaatst worden?

Een VELUX dakkapel is geschikt voor een dakhelling van 10 – 75 °.
Een VELUX dakkapel serre is geschikt voor een dakhelling van 35 – 70°

Is er een andere dakkapel oplossing dan de maten van een VELUX dakkapel of dakserre?

Valt de VELUX dakkapel of de VELUX dakkapel serre toch buiten jouw wensen? En wil je graag zelf bepalen wat de breedte wordt van een dakkapel? Er zijn meerdere oplossingen op dakkapellen gebied mogelijk die je ook met dakramen kunt samenstellen. Zo houdt je de voordelen van veel daglicht en frisse lucht wel.

Bij een modulair dakkapel worden de combinaties met de VELUX dakramen zo breed als je zelf zou willen. Een modulair dakkapel wordt dus in modules opgebouwd en kan in overleg in dakraam grootte en breedte worden aangepast, zo kun je bijvoorbeeld een dakkapel breedte maken van juist 3,4,5 of meerdere dakramen naast elkaar.

Neem voor de vragen over de mogelijkheden en keuzes contact met ons op.

Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Ben je er al van overtuigd dat je de juiste keuze maakt? Of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Wij staan voor goed en vakkundig advies..

Deel dit artikel

Zal ik je bellen?