Wat is het verschil tussen VELUX GGL/GPL en GGU/GPU dakramen?

GGL, GGU, GPL en GPU

Wat is VELUX GGL?

VELUX GGL is een houten tuimelvenster van VELUX. Het tuimelraam scharniert in het midden van het venster. Dit heeft als voordeel dat er meubels onder het dakvenster kunnen worden geplaatst, zonder dat dit invloed heeft op de werking van het dakvenster. De mogelijkheden in het grenenhout zijn blank gelakt en wit gelakt.

Wat is VELUX GPL?

VELUX GPL is een houten uitzettuimelvenster van VELUX. Het tuimelraam scharniert aan de bovenzijde van het venster. Dit heeft als voordeel dat het raamdeel naar buiten gaat en je dus makkelijk kunt staan bij het dakraam, zonder dat dit invloed heeft op de werking van het dakvenster. De mogelijkheden in het hout zijn blank gelakt en wit gelakt. Tevens kunnen hier makkelijk horren op de aftimmering geplaats worden aangezien er niks van het dakraam naar binnen toe kantelt. Op de uitzetvensters zit ook een schoonmaakstand waardoor je het raamdeel volledig kunt kantelen enin de schoonmaakstand vast kunt zetten waardoor deze makken te lappen is.

Wat is VELUX GGU?

VELUX GGU is een wit kunststof tuimeldakraam van VELUX. Het tuimelraam scharniert in het midden van het venster. Dit heeft als voordeel dat er meubels onder het dakvenster kunnen worden geplaatst, zonder dat dit invloed heeft op de werking van het dakvenster.

Wat is VELUX GPU?

VELUX GPU is een wit kunststof uitzettuimelvenster van VELUX. Het tuimelraam scharniert aan de bovenzijde van het venster. Dit heeft als voordeel dat het raamdeel naar buiten gaat en je dus makkelijk kunt staan bij het dakraam, zonder dat dit invloed heeft op de werking van het dakvenster.  Tevens kunnen hier makkelijk horren op de binnenaftimmering geplaats worden aangezien er niks van het dakraam naar binnen toe kantelt. Op de uitzettuimelvensters zit ook een schoonmaakstand waardoor je het raamdeel volledig kunt kantelen enin de schoonmaakstand vast kunt zetten waardoor deze makken te lappen is.

VELUX GGL / GGU Tuimelvensters met bovenhandgreep

Tuimelvensters zijn de meest verkochte en gebruikte type dakramen en makkelijk in gebruik.
Deze tuimeldakramen zijn ook mogelijk in een elektrische versie en op zonne-energie, vooral makkelijk voor dakramen die wat hoger in het dak zitten of misschien juist boven een bed of bureau gewoon makkelijk op afstand te bedienen zijn.

VELUX GGL tuimeldakraam hout

Is wit afgelakt en kunnen standaard met HR++ veiligheidsbeglazing, uiteraard kunnen de tuimeldakramen ook in andere glassoorten geleverd worden. VELUX GGL dakraam nieuwe generatie, vervaardigd uit FSC gecertificeerd grenenhout en voorzien van een blanke of witte acryllak op waterbasis (kleur NCS S 0500-N). Het glasoppervlak van de nieuwe generatie VELUX dakramen is bij een gelijk dakraamformaat ongeveer 18% groter dan de vorige generatie dakramen. Geschikt voor dakhellingen van 15°-90°. Het VELUX GGL dakvenster tuimelt 180° om zijn as (schoonmaakstand). 

VELUX GGU tuimeldakraam onderhoudsarm 

Is vochtbestendig en kunnen standaard met HR++ veiligheidsbeglazing, uiteraard kunnen de tuimeldakramen ook in andere glassoorten geleverd worden. VELUX GGU dakraam nieuwe generatie, vervaardigd uit een kern van PEFC gecertificeerd hout met een dikke witte polyurethaan beschermlaag, waardoor onderhoud tot een minimum wordt beperkt en van een lange levensduur is. De vochtbestendige VELUX GGU tuimeldakramen zijn een goede oplossing voor vochtige ruimtes als badkamers en keukens.

Dakramen met onderhandgreep

VELUX GPL uitzettuimeldakraam hout

Is gemaakt uit FSC gecertificeerd grenenhout en is voorzien van witte acryllak op waterbasis (kleur NCS S 0500-N). VELUX GPL dakramen kunnen standaard met HR++ veiligheidsbeglazing, uiteraard zijn er meerdere glassoorten mogelijk.

VELUX GPU uitzettuimeldakraam onderhoudsarm

Is vochtbestendig en kunnen standaard met HR++ veiligheidsbeglazing. VELUX GPU dakraam nieuwe generatie, vervaardigd uit een kern van PEFC gecertificeerd hout met een dikke witte polyurethaan beschermlaag, waardoor onderhoud tot een minimum wordt beperkt en van een lange levensduur is. De vochtbestendige VELUX GPU dakramen zijn een goede oplossing voor vochtige ruimtes als badkamers en keukens.

Het uitzettuimeldakraam zowel GPL als GPU heeft naast de bekende bovenhandgreep/ventilatieklep dus ook een bedieningshandgreep aan de onderzijde. Wanneer het dakraam hoger in het dak wordt geplaatst is deze daardoor nog steeds eenvoudig te openen en sluiten. Uiteraard voldoen de types GPL en GPU uitzettuimeldakraam aan alle VELUX kwaliteits- en ontwerpeisen.

 

 

De nieuwe generatie VELUX dakramen

De nieuwe generatie VELUX dakramen biedt een uitstekende energiebalans met een compleet nieuw design. VELUX biedt al ruim 70 jaar toekomstgerichte productinnovaties met als doel een uitstekende energie-efficiëntie en de hoogste kwaliteit van leven onder een dak. Met de nieuwe generatie VELUX dakramen geven we dit idee een nieuwe dimensie: meer daglicht – meer wooncomfort  minder energieverbruik.

Meer lichtinval

Het glasoppervlak van de nieuwe generatie Velux dakramen is bij een gelijk dakraammaat ongeveer 18% groter dan de vorige generatie dakramen. Dat betekent meer lichtinval en meer toelating van de heerlijke warmte in het voorjaar. Het GPL dakraam beschikt over betere warmte-isolatie dankzij ThermoTechnology isolatie. Is mogelijk voor dakhellingen van 15°-55° en met speciale veren tot 75°. Kan tot een hoek van 45° openen ten opzichte van de dakhelling. Het scharnierpunt ligt aan de bovenzijde, zo wordt jouw uitzicht niet gehinderd. Voorzien van onderhandgreep voor een soepele bediening.

Frisse lucht en makkelijk te bedienen

De VELUX uitzettuimeldakramen GPL en GPU hebben een onderhandgreep waardoor deze makkelijk te openen is.
Wel is er altijd een ventilatieklep aan de bovenzijde aanwezig waardoor je er voor zorgt dat je kunt ventileren en het dakraam 180° kunt kantelen om deze in de schoonmaakstand te krijgen.

Het VELUX uitzettuimelvenster met onderhandgreep zorgt ook voor eenvoudige toegang tot daglicht en frisse lucht wanneer het dakraam hoog in het dak is ingebouwd. Voor het eenvoudig openen en sluiten van VELUX tuimelvensters en het beste zicht naar buiten, is het advies om deze tussen de 80 en 130 cm boven de vloer te plaatsen.

De feiten op een rijtje

De nieuwe generatie VELUX dakramen biedt verschillende nieuwe en verbeterde voordelen:
·         Verbeterde isolatie-eigenschappen met VELUX Thermo Technology met een U-waarde tot 1,2 voor standaard dakramen
·         Tot 18 procent meer daglichttoetreding
·         Betere energiebalans
·         Nieuwe standaard voor gebruiksvriendelijke bediening met de INTEGRA® io-homecontrol® bedieningstablet met verschillende programma's
·         Esthetischere uitstraling aan binnen- en buitenzijde met smallere kozijnen
·         Verbeterde verpakking
·         Sneller en eenvoudiger te hanteren en monteren

 

 

Zal ik je bellen?