Meer daglicht en ruimte op je zolder kun je bereiken met een houten zolderraam

Wil je graag een houten zolderraam?

Een nieuw houten dakraam laten plaatsen of juist uw huidige kleine dakraam vervangen voor een klein houten dakraam?
Meer daglicht en ruimte op je zolder kun je bereiken met een zolderraam, of dit nu een tuimel dakraam of een uitzettuimeldakraam zal worden of misschien denk je wel aan een dakkapel, BASkapel of gekoppelde houten dakramen. Neem ons mee in jouw wensen voor de zolder en wij geven je altijd een eerlijk, open en juist advies. Voor een houten raam of andere houten daglichtoplossing op je zolder zit je bij Dakramennederland.nl goed!

Waarom een houten dakraam laten plaatsen?

Het hebben van een houten dakraam brengt diverse voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel van een raam op je zolder is het extra daglicht en ruimte in huis, als gevolg van het houten dakraam. Een houten dakraam is vaak een goedkopere oplossing dan een kunststof dakraam. Tevens is het een persoonlijke voorkeur van mensen die bijvoorbeeld een blank of wit afgelakt dakraam mooier vinden dan een kunststof versie. Wel hebben houten dakvenster meer onderhoud nodig dan kunststof dakramen, je moet ze om de paar jaar schuren en opnieuw lakken. Als je de kosten over de jaren heen bekijkt, zijn de kosten voor de aanschaf van een houten dakraam vaak wat goedkoper, maar het onderhoud duurder, al met al dus best even een goede overweging om te kijken waar je voor kiest.
Heb je nu een oude boerderij bijvoorbeeld dan past misschien een houten dakraam wel mooier in het geheel. Zo heeft iedereen zijn eigen ideen en wensen waarbij je dan uitkomt op houten dakvensters.

 

Dakramennederland heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan

Goede kwaliteit dakramen, BASkapellen, vele daglichtoplossingen en dakraamdecoratie is voor ons een must. Daaronder vallen zeker ook de houten dakramen. Een houten dakraam is vaak een wat goedkopere optie, maar laat je zeker goed informeren en adviseren wat het beste is in jouw situatie. Een houten dakraam vervangen voor een kunststof dakraam is vaak ook een goede mogelijkheid.
Wij zijn erkend montagepartner van VELUX, ROTO en FAKRO en aangesloten bij deze A-merken voor wat betreft houten dakramen waardoor je zeker weet dat je niet zomaar iemand in jouw dak laat zagen. Montagekwaliteit wint altijd!

VELUX, ROTO en FAKRO houten dakramen zorgen voor meer daglicht en ventilatie op uw zolder hierbij zorgen een houten dakraam voor optimaal comfort op jouw zolder, werkruimte of welke ruimte je ook wilt creëren op jouw zolder, daarom geldt: Meer daglicht en ventilatie krijgt je in huis met een dakraam. Voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer adviseren wij altijd een kunststof dakraam.
De houten dakramen van Dakramennederland staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur.

Veel geplaatste type houten dakramen zijn bijvoorbeeld VELUX houten tuimeldakramen wit afgelakt, kijk dan ook eens naar de verschillende mooie eigenschappen van dit type houten dakraam.
Of je nu een houten dakraam wilt vervangen of juist een nieuw houten zolderraam zou willen hebben, laat je goed adviseren wat het beste is in jouw situatie. 

Ook in een houten tuimelvenster zijn verschillende glassoorten mogelijk zowel dubbel als triple belazing, ook hierbij is het van belang wat je met de ruimte doet of wat je ervan wilt maken. Van ons leven brengen we het grootste deel thuis door, in onze eigen woning. Dit is de plek waar je je veilig voelt, eet, slaapt, lekker kunt chillen en juist ook speciale momenten beleeft en herrinneringen maakt. Zoals we weten is dus geen enkele woning hetzelfde en elke woning heeft zijn mogelijkheden. Kijk dan ook zeker even goed welke soort belazing je zou willen in een houten dakraam.

 

Mogelijkheden voor raamdecoratie

Er zijn vele mogelijkheden voor raamdecoratie voor houten dakramen zoals rolluiken bijvoorbeeld, deze zorgen voor volledige duisternis overdag, optimale warmtewering en betere isolatie. Daarmee is het binnenklimaat volledig te reguleren en bovendien wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd. Een rolluik is eenvoudig te bedienen en goed te monteren op een houten dakvenster.
Een goede energiebalans is daarbij erg belangrijk in elke ruimte uiteraard.

Kijk eens rond voordat je de zolder gaat verbouwen op onze site voor goede betaalbare maar ook kwaliteit oplossingen voor meer daglicht en ruimte maar zeker ook voor alle dakraamdecoratie op houten dakramen zoals: verduisterende rolgordijnen, plissé gordijnen, jaloezieën, buitenzonwering, lichtdoorlatende gordijnen, horren, buitenzonweringen of rolluiken.

Benoemde ruimte

Van een zolder maak je met een houten dakraam ineens een benoemde ruimte zoals een slaapkamer, werkruimte, fitnessruimte of juist speelruimte voor de kinderen. Daglicht heeft veel invloed op de mens daarbij is de link tussen beschikbaar daglicht in een ruimte en de gezondheid van mensen in die ruimte inmiddels wel aangetoond. Hoe ver gaat die link eigenlijk? De belangrijkste vier onderzoeksresultaten op een rij:

  • Daglicht heeft een positief effect op de productiviteit van mensen;

  • Daglicht heeft een positieve invloed op de tevredenheid van mensen;

  • Een voortdurend gebrek aan daglicht veroorzaakt gezondheidsproblemen;

  • Mensen die werken in een ruimte waar daglicht ontbreekt, hebben hogere gehaltes aan stresshormoon in het bloed.

Kies voor Dakramenederland!

Met Dakramennederland kiest je voor echte specialisten op het gebied van dakramen, waaronder ook houten dakramen, want onze dakramen staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen?
Neem dan eens contact met ons op!

Vraag vandaag nog gratis een vrijblijvende dakraam offerte of advies aan bij Dakramennederland, jouw VELUX, ROTO en FAKRO dakramen specialisten!
Wij bieden vele mogelijkheden op het gebied van dakramen, zoals houten of kunststof tuimeldakramen, uitzetdakramen of gekoppelde dakramen en voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen, wij staan je graag te woord.

Zal ik je bellen?