Vervangen van dakramen door DE dakramenspecialist

Toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in dakramen

Dakraam vervangen

Het vervangen van een dakraam kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals houtrot, ouderdom, lekkage, dof glas, beschadiging, betere isolatie, slijtage aan gootstukken, ander glastype of juist een ander type dakraam. Dakramennederland vervangt alle dakramen, of het nu gaat om een oude VELUX of ROTO dakraam of juist een ander merk dakraam, onze jarenlange ervaren monteurs zorgen voor een juiste vervanging van elk dakraam.

Dakramennederland vervangt ook de oude grenen dakramen door bijvoorbeeld een nieuw duurzaam kunststof dakraam. Tevens kun je een dakraam laten vervangen voor een elektrisch bedienbaar dakraam, op netstroom of zonne-energie, vooral als deze wat hoger in je dak aanwezig is en je er niet goed bij kunt om met de hand te bedienen. Zo zie je dat er een heel aantal mogelijkheden zijn om een dakraam te vervangen.

Het vervangen van dakramen door een dakraam met triple beglazing  zorgt bijvoorbeeld voor een nog hogere isolatiewaarde op de zolderkamer, werkruimte, badkamer of bijvoorbeeld fitness ruimte. Heb je je dak ook al geisoleerd dan heb je gelijk profijt van deze vervanging. Je kunt er ook voor kiezen om na het vervangen van een dakraam de rest van de zolder te gaan isoleren, zo kunnen we bijvoorbeeld ook de montage uitvoeren zonder de binnenzijde af te timmeren, zodat je dit later zelf kunt laten aansluiten op de isolatie van je zolder. Vele mogelijkheden maken ons de specialist in het vervangen van dakramen.

Meerdere keuzes bij het vervangen van een Velux dakraam

Hout of kunststof?

Wanneer je VELUX dakraam aan vervanging toe is, kun je bijvoorbeeld kiezen tussen hout en kunststof. Op het oog zien deze er bijna hetzelfde uit aangezien beide wit zijn.
Van zowel hout als kunststof dakramen van VELUX is de kern gemaakt van hout, dat maakt bijvoorbeeld een kunststof dakraam mooi massief daarnaast heeft een kunststof dakraam nog een 3mm toplaag van polyurethaan (kunststof). Daarmee is kunststof perfect geschikt voor vochtige ruimtes. VELUX kunststof dakramen zijn dan ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer.

ROTO dakramen zijn ook mogelijk in het hout of kunststof, een ROTO kunststof dakraam is gemaakt van 100% kunststof meerkamerprofielen, met staalversterking en is dus echt duurzaam en ze zijn bestand tegen beschadigingen. ROTO heeft ook een specifiek top tuimel dakraam, die scharniert in het bovenste derde deel van het dakraam en komt daarmee niet zo veel naar binnen en is makkelijk te bedienen.
ROTO dakvensters van hout zijn van massief grenenhout, drie lagen laminaat (vervormingsvrij, hydraulisch gelijmd), waterbestendig, uitgebreide formaldehydevrije houtbeschermingsprimer en deklaag (watergebaseerde lak). Ook is een houten dakraam van ROTO mogelijk in een top tuimel dakraam.

Een kunststof dakraam is vaak wel wat duurder, dit is natuurlijk afhankelijk van de maat, maar dit dakraam is dan wel onderhoudsarm. Een houten dakraam van zowel VELUX als ROTO zijn ook zeker van goede kwaliteit maar hebben gewoon iets meer onderhoud nodig. Net als gewone houten kozijnen, dien je deze wel eens in de paar jaar te schuren en weer een verflaagje op aan te brengen. De levensduur, van zowel een kunststof dakraam als een houten dakraam, van VELUX en ROTO, is tientallen jaren.

Tuimelvenster of uitzettuimelvenster?

Veel mensen hebben nu nog een wat ouder houten tuimelvenster, vaak is deze nog blank gelakt. Dit houten tuimelvenster scharniert in het midden en is te openen via de handgreep bovenaan die tevens in de ventilatiestand kan en zich aan de bovenkant van het dakraam bevindt. Uiteraard is mogelijk om, bij vervanging van het dakraam, weer te keizen voor een tuimeldakraam (dit kan vaak in het hout blank of wit gelakt en kunststof).
Wanneer je een VELUX dakraam laat vervangen, kunt je daarnaast ook kiezen voor een uitzettuimelvenster. Een uitzettuimelvenster scharniert aan de bovenkant (deze bedien je met een handgreep aan de onderkant) en het raamgedeelte gaat dan geheel naar buiten waardoor je bijvoorbeeld ook makkelijk een hor kunt plaatsen en het dakraam goed open kunt zetten. Tevens heeft een uitzettuimelvenster een ventilatie klep, waardoor je altijd kunt ventileren. Deze ventilatiestand is ook de bediening om het dakraam in de schoonmaakstand te zetten (dit doe je door het dakraam te kantelen en dan onderin met het schuifje vast te zetten), zo kun je makkelijk een uitzetvenster aan de buitenzijde lappen.
Een groot voordeel van een uitzettuimelvenster is dat het raamdeel compleet naar buiten gaat en niets van het raam naar binnen komt wanneer je het dakraam opent. Zo hou je meer ruimte over in de ruimte waar je kunt staan zonder tegen het dakraam aan te lopen. Op deze manier kun je vaak ook makkelijk een hor plaatsen en geniet je optimaal van het uitzicht. Dit uitzettuimelvenster is wel wat duurder, maar in bepaalde gevallen zeker de moeite waard. 

Specialist op het gebied van vervangen van dakramen

Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Zoek voor het vervangen van een dakraam alleen een specialsit, het gaat tenslotte om een dak wat waterdicht moet blijven. Bij een dakraamspecialist zoals wij van Dakramennederland is de kwaliteit zeer belangrijk. Wij leveren en plaatsen alleen de toonaangevende merken en monteren deze ook altijd volgens de richtlijnen van de fabrikanten, zo waarborg je de kwaliteit. De jarenlange ervaring in het plaatsen van dakramen en een goede reputatie in de dakramenwereld zorgen ervoor dat wij de juiste monteur zijn om een dakraam te vervangen of een nieuw dakraam te plaatsen.

De ervaringen van onze klanten zijn natuurlijk erg belangrijk, zo is te lezen wat ervaren vakmensen kunnen betekenen en hoe belangrijk ervaring is! De reviews zijn te vinden onder het kopje klantervaringen.

Ben je er al van overtuigd dat je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Dakramennederland is de juiste partij voor als je goed en vakkundig advies nodig hebt.

Goede redenen om Dakramennederland jouw dakraam te laten vervangen

6 Goede redenen om een dakraam in jouw dak te willen

De vraag of je een VELUX of ROTO dakraam op de zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenk je eens wat het in de woning zou kunnen betekenen.
Wij hebben alvast een aantal redenen voor je op een rij gezet:

  • Meer daglicht
  • Ventileren
  • Meer ruimte
  • Meerwaarde voor de woning
  • Woongenot
  • Veiligheid, vluchtroute

Een VELUX of ROTO dakraam is een meerwaarde voor de woning, een zolder zonder dakraam, blijft een zolder, maar een zolder met een dakraam is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.

Wanneer Dakramennederland jouw VELUX dakraam mag vervangen:

Wat kun je van ons verwachten

Onze werkwijze
Wij hebben goede kwaliteit hoog in het vaandel staan, maar ook het juiste advies en klantvriendelijkheid kun je bij Dakramennederland verwachten. Wij zijn ons zeker bewust van het vertrouwen dat je in ons als bedrijf hebt en deze waardering zul je merken door mee te denken en ook per mail en telefoon zoveel mogelijk de vragen te beantwoorden en altijd het juiste advies zullen geven. Eerlijkheid en openheid kun je bij ons verwachten

Behoud aftimmering
In veel gevallen kan bij het vervangen van een dakraam de huidige binnenaftimmering behouden blijven door het gebruik van renovatiegootstukken. Het nieuwe dakraam wordt dan weer op de huidige binneaftimmering aangesloten. Vaak gebruiken we dan nog schapenwol om de isolatie op te vullen. Deze manier van dakramen vervangen scheelt dan kosten voor een nieuwe binnenaftimmering en het dakraam kan weer jaren mee. Er zijn uitzonderingen in een handje vol maten dakramen waarbij er geen renovatiegoostukken voor zijn, het is daarom ook belangrijk om van te voren foto's te sturen zodat wij hierover het juiste advies kunnen geven.

Het afvoeren van afval en de ruimte netjes achterlaten:
Wij dekken de vloer in de ruimte van het dakraam altijd af met zeil. Eventuele meubels of iets dat je als klant zelf graag afgedekt wil hebben, dien je dan als klant zelf even vooraf af te dekken.
Wij voeren het oude dakraam en de verpakkingsmaterialen van het nieuwe dakraam netjes af (tenzij dit anders afgesproken is of vermeldt staat in de offerte). Daarnaast zorgen wij er altijd voor dat de ruimte waar het dakraam vervangen is, weer netjes bezemschoon wordt achtergelaten. 

Montage raamdecoratie
Wij plaatsen ook alle VELUX en ROTO dakraamdecoratie. Zo heb je alles gelijk voor elkaar, ook met bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn, hor, plissegordijn, rolluik of buitenzonwering.
In combinatie met montage van een dakraam is de montage van de decoratie gratis (indien dit bij de offerte meebesteld wordt en dit gelijktijdig geplaatst kan worden), je betaald dan alleen de decoratie zelf. Dit zijn dezelfde prijzen als hier op de website vermeldt staan in onze webshop voor het alleen leveren van decoratie.

Vraag vandaag nog een offerte aan en laat je goed adviseren voor het vervangen van jouw dakraam.

Zal ik je bellen?