VELUX Onderhoudsarme dakramen onderhoudsvriendelijk

Deze hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een witte, vochtbestendige afwerklaag (polyurethaan)

VELUX Onderhoudsarme dakramen zijn onderhoudsvriendelijk hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een witte, vochtbestendige afwerklaag (polyurethaan). Daardoor is deze heel geschikt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes. Juist voor dakramen op hoogte is de kunststof versie van VELUX dakramen een ideale oplossing. VELUX dakramen voor meer daglicht en ventilatie op elke zolder.

De onderhoudsarme dakramen staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur. De vele mogelijkheden voor decoratie zorgen voor een ruimte met daglicht en goede ventilatie. Rolluiken van VELUX zorgen voor volledige duisternis overdag. Goede energiebalans is daarbij erg belangrijk in elke ruimte en zorgen voor een gezond klimaat in elk huis.

Deze dakramen zijn in meerdere types mogelijk, zoals tuimeldakramen, uitzettuimel dakramen, balkonvensters en vluchtvensters. Tevens zijn er vele mogelijkheden in glassoorten en bedieningsmogelijkheden.

Bekijk de foto’s van onze projecten, en bekijk zelf dat er vele mogelijkheden en oplossingen zijn.

Het VELUX kunststof dakraam

Heeft meerdere mogelijkheden in beglazing hierdoor biedt elk dakraam een uitstekende energiebalans. De kunststof tuimeldakramen van VELUX scharnieren in het midden, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken zijn door de schoonmaakstand. Een VELUX Kunststof tuimeldakraam is dan ook makkelijk in onderhoud, wat juist heel prettig is als jouw dakraam wat hoger in het dak ligt.
De kunststof dakramen van VELUX zorgen voor meer licht en ventilatie op uw zolder, badkamer of overige ruimte.
Dakramennederland biedt juist de mogelijkheden voor dakramen, dakkapellen, dakserre’s, daglichtsystemen, dakraamgordijnen, verduisterende rolgordijnen, horren, rolluiken en vele andere dakraamdecoratie.

VELUX GGU – Kunststof Tuimeldakramen scharnieren bovenin en in het midden waardoor deze voor goede ventilatie kunnen zorgen en tevens makkelijk in onderhoud zijn. De makkelijke bovenhandgreep zorgt voor fijne bediening en een ventilatiestand wat erg belangrijk is voor elke ruimte.

6 Goede redenen om VELUX Kunststof dakramen in jouw dak te willen.

De vraag of je een VELUX dakraam op de zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenk je eens wat het in de woning zou kunnen betekenen.
Wij hebben alvast een aantal redenen voor je op een rij gezet:

 • Meer daglicht
 • Ventileren
 • Meer ruimte
 • Meerwaarde voor uw woning
 • Woongenot
 • Veiligheid, vluchtroute

Een VELUX dakraam is een meerwaarde voor de woning, een zolder zonder dakraam, blijft een zolder, maar een zolder met een dakraam is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.

Je wilt jouw dakraam van VELUX vervangen voor een VELUX GPU Uitzet tuimeldakraam, kan dit?

Is jouw dakraam al wat ouder en ben je bang voor lekkage? Elk dakvenster is te vervangen door een VELUX dakvenster, zo ook voor een uitzettuimel dakraam. Wel is het zo dat bij de meeste oude VELUX dakvensters deze 1 op 1 te vervangen zijn door de nieuwste generatie VELUX dakvensters. Het 1 op 1 vervangen van de dakvensters zorgt er voor dat de afwerking vaak behouden kan blijven, als deze nog goed intact is en dit door jou gewenst is. Dit komt doordat de renovatie gootstukken aansluiten op de huidige afwerking, aangezien de binnen afwerking nog goed intact is en dit weinig te leiden heeft, is dit een uitstekende oplossing die de extra kosten voor de afweking voorkomt.

Er zijn een paar uitzonderingen in oude VELUX maten waarbij het nieuwe dakvenster niet aansluit op de afwerking waardoor er dan nieuwe afwerking gemaakt moet worden.

Wil je graag weten of jouw VELUX dakvenster 1 op 1 vervangen kan worden? Stuur ons dan een mail met alle gegevens en het typeplaatje van jouw oude dakvenster, dan zorgen wij voor een juist advies en een duidelijk antwoord.

Advies voor onderhoud aan jouw dakraam

 • Hang en sluitwerk smeren; Om het scharnier en de sloten van het dakraam in goede conditie te houden is het aan te bevelen om deze regelmatig te smeren. Hiervoor kunt je een tube zuurvrije vaseline bij ons bestellen, deze wordt meegeleverd in het onderhoudspakket ZZZ 220 ( K ) of een losse tube ZZZ148

 • Gootstukken reinigen; Dakramen zijn aan de buitenzijde rondom voorzien van gootstukken, dit zorgt voor een waterdichte aansluiting. De afstand tussen het dakraam en de dakbedekkings materialen moet ongeveer 3 tot 6 cm zijn. Zo wordt een goede doorstroom van water en vuil gerealiseerd. Maak 1 a 2 keer per jaar de gootstukken schoon met bijv. een kwast zodat er geen ophoping van vuil o.i.d. Kan ontstaan.

 • Foam en insectenfilter vervangen; Aan de bovenzijde van jouw VELUX dakraam ( binnenzijde ) tref je altijd de handgreep over de volle breedte van het dakraam aan. Deze handgreep dient als ventilatieopening en wordt afgedicht met een klevende foamband. Het foam kan in de loop der jaren broos worden en verdwijnen. Om een goede afdichting te waarborgen is het aan te bevelen om het foam, indien aangetast, te vervangen. Het complete onderhoudspakket kunt u op onze shop bestellen. ZZZ 220 ( K ).

 • Schoonmaken van het glas; Om de buitenzijde van het glas schoon te maken, kunt u draaiende gedeelte van het dakraam ( ook een uitzettuimelvenster heeft een schoonmaakstand ) 180° tuimelen. Het draaiende gedeelte kan vervolgens vergrendeld worden door de vergrendelingsschuif in het dakraam te schuiven. 

 • Lak op houten dakramen; Heeft u een grenen/wit afgelakt dakraam? Behandel deze 1 x per 3 a 4 jaar met lak. Op deze manier houdt je een vochtafstotende laag en kan er geen vocht in uw dakraam trekken.

 • Onderhoudsarm kunststof dakraam; Onderhoudsarme dakramen van VELUX zijn voorzien van een houten kern en afgewerkt met een 4mm dikke laag kunststof. Dit dakraam heeft geen lak nodig, afnemen met een vochtige doek in genoeg. Eventueel kun je het kunststof 1 x per jaar behandelen met autowas zodat je een goede vuilafstotende laan creëert.

Tot slot

Wil je een dakraam vervangen of juist nieuw laten plaatsen? Wij als dakramenspecialist bieden je de juiste maten en prijzen voor VELUX dakramen, decoratie, vele mogelijkheden en oplossingen op dakramen gebied. Weet je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal of je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, neem dan contact met ons op.

Zal ik je bellen?