VELUX Kunststof tuimenvensters

Vele denkbare combinaties

VELUX GGU

Kunststof tuimeldakramen zijn onderhoudsvrije dakramen en daardoor erg aantrekkelijk juist voor op de zolder waar je niet heel vaak komt om alles te onderhouden en schoon te maken. VELUX Tuimeldakramen hebben het scharnierpunt in het midden, waardoor deze dakramen in het midden kantelen en dus makkelijk in onderhoud en te bedienen zijn. Tevens heeft elk VELUX dakraam een ventilatiestand waardoor er altijd voldoende ventilatie in de ruimte kan zijn.

Deze VELUX tuimeldakramen in het kunststof hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een polyurethaan beschermlaag, daardoor zijn deze dakramen heel geschikt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes. Wij adviseren de VELUX Kunststof tuimeldakramen dan ook voor dakramen die hoger in het dak moeten komen, daar waar je moeilijk bij kunt komen.

VELUX dakramen met een houten kern worden standaard met FSC ( Forest Stewardship Council) certificaat geleverd. Producten met dit keurmerk komen uit een verantwoord beheerd bos.

Onderhoudsarme dakramen van VELUX zijn dus voorzien van een houten kern en afgewerkt met een 4mm dikke laag kunststof. Dit dakraam heeft geen lak nodig, afnemen met een vochtige doek in genoeg. Eventueel kun je het kunststof 1 x per jaar behandelen met autowas zodat je een goede vuilafstotende laan creëert.

Waarom steeds meer mensen voor een dakraam van VELUX kiezen

Wist je dat de afgelopen jaren meer en meer mensen voor VELUX GGU tuimeldakramen zijn gaan kiezen? VELUX is inmiddels een synoniem geworden voor het originele dakraam. Het merendeel van de mensen die aan een dakraam denkt zal ook automatisch aan VELUX denken. En niet zonder reden natuurlijk, want de kwaliteit die het bedrijf levert rechtvaardigt dat. Het bedrijf, dat inmiddels drie decennia ervaring heeft met het maken van dakramen, heeft inmiddels een uitgebreid assortiment, met voor iedere situatie een geschikt tuimel dakvenster.

Voordelen van een VELUX dakvenster

Een dakvenster van VELUX brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is het mogelijk de dakramen op schuine daken te plaatsen. Dit zorgt op een eenvoudige manier voor extra daglicht in ruimtes die daar normaal gesproken een dakopbouw voor nodig zouden hebben. Ook dragen de dakvensters bij aan een lager energieverbruik. Ze beschikken namelijk standaard over dubbele beglazing. De tuimelvensters dragen daardoor bij een het drukken van het energieverbruik, wat je op den duur weer in je portemonnee zult merken.

Verder bevatten de ramen een ventilatieklep, die met een stof- en insectenfilter geïntegreerd is. Muggen hou je daardoor lekker buiten de deur, terwijl je de ruimte wel kunt luchten als je dat wilt. VELUX dakvensters zijn te plaatsen op dakhellingen tussen de 15 en 90 graden en zijn tevens vochtbestendig, dankzij de wit polyurethaan beschermlaag die erop is aangebracht.

VELUX dakraam met een goede isolerende werking

Een tijd geleden heeft VELUX de ThermoTechnology geïntroduceerd voor haar dakvensters. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijk verbeterde isolatiewaarde van de dakramen. De U-waarde is maar liefst met 1,2 verbeterd. Daarnaast bevatten de ramen een groter glasoppervlak, wat voor meer daglicht zorgt. Hierdoor komt er dus meer zonlicht de ruimte binnen en kan er meer warmte behouden worden.

Wil je een dakraam vervangen of juist een nieuw VELUX GGU kunststof tuimeldakvenster laten plaatsen?

Wij als dakramenspecialist bieden je de juiste maten en prijzen voor VELUX dakramen, decoratie, vele mogelijkheden en oplossingen op dakramen gebied. Weet je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal of je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, neem dan contact met ons op.

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakraam? Vraag dan een offerte aan. Offerte prijzen voor plaatsing van een dakraam zijn bij Dakramennederland inclusief:

  • Dakraam

  • Gootstuk voor pannendak

  • Waterkerend manchet

  • Afwerking

  • Pannen slijpen indien van toepassing

  • Afvoeren afval

  • Montage

  • BTW

Tenzij anders vermeldt.
Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.
Bijzondere dakconstructies en raveling plaatsen zit niet bij de prijs inbegrepen, stuur dan een mail of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Werkzaamheden aan asbesthoudende materialen zijn uitgesloten.
Elektra, CV, gas en waterleidingen verleggen niet inbegrepen.

Voordelen van een nieuw dakraam

Een nieuw kunststof tuimeldakraam biedt vele voordelen. Het plaatsen van een compleet nieuw dakvenster heeft als voordeel dat je extra lichtinval creëert. Hiermee transformeer je een donkere rommelzolder tot een lichte ruimte die als extra slaap- of werkkamer gebruikt kan worden. Ook als je al wel een dakvenster hebt, heeft het voordelen om deze te vervangen. Een groot voordeel is de verbeterde isolatie en ventilatie, waarmee je de leefruimte in de slaapkamer niet alleen gezonder maar ook comfortabeler maakt.

Je kunt bij ons terecht kunt voor het plaatsen, vervangen en herstellen van dakvensters in vele soorten en maten. Ook leveren en plaatsen wij dakraamdecoratie zoals verduisterende rolgordijnen, jaloezieën, horren, binnenzonwering, rolgordijnen, vouwgordijnen, rolluiken, plissegordijnen voor vele dakramen.

Dakramennederland heeft een breed en divers aanbod aan dakraam accessoires en dakraam decoratie. Zodat elk dakraam perfect kan worden afgestemd op ieder kamertype. Zo kun je in de zomer na bijvoorbeeld een nachtdienst ook overdag heerlijk in het donker slapen door verduisterende rolgordijnen en buiten zonwering of juist rolluiken. Voor elke situatie een mooie oplossing op het gebied van dakramen en decoratie.

Tot slot

VELUX rolgordijn of andere decoratie bij het tuimeldakraam

Voor de VELUX dakramen is speciale raamdecoratie te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan rolluiken voor buiten, dit zorgt voor warmte- en lichtwering en tevens wordt het raam inbraakveiliger. Een VELUX rolluik zorgt voor volledige verduistering. Je kunt ’s nachts dus ongestoord slapen, maar ook overdag kan dit. De binnenkant van het rolluik is afgelakt met een speciale coating om op warme dagen warmte buiten te houden.

Er is allerlei raamdecoratie voor de diverse VELUX tuimeldakraam maten.

Zal ik je bellen?