VELUX GPL -Uitzettuimeldakramen

Makkelijk te combineren met een hor door de onderhandgreep

VELUX GPL – Houten Uitzet/Tuimeldakramen zijn wit afgelakte grenenhouten dakramen en worden standaard met FSC-certificaat geleverd. Dit VELUX dakraam heeft unieke eigenschappen van beglazing hierdoor biedt elk dakraam een uitstekende energiebalans. De uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is in de schoonmaakstand. De GPL wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant.

Doordat er een tuimelstand op zit, kun je het dakraam makkelijk in de schoonmaakstand zetten en zo je dakraam rustig aan de buitenkant kunt lappen zonder dat je op het dak hoeft te klimmen.
Door speciaal isolatiemateriaal wordt een ideale energiebalans gecreëerd.

Houten dakramen vragen natuurlijk wel wat onderhoud, voor veel mensen is dat niet erg en kan dit gelijk meegenomen worden met het schilderwerk van de houten kozijnen. Voor dakramen die op een moeilijker bereikbare plaats zitten en voor dakramen die in een badkamer moeten, zou je kunnen kiezen voor onderhoudsarme dakramen.

Kenmerken van VELUX GPL -Uitzettuimeldakramen wit afgelakte grenen hout

  • Afgewerkt met witte acryl lak op waterbasis (kleur NCS S – N)
  • Geleverd met FSC – certificaat (PEFC op aanvraag)
  • Geschikt voor dakhellingen van 15° – 55 °, met speciale veren tot 75°
  • Geschikt voor 1 op 1 vervanging met behoud van bestaande aftimmering
  • Standaard uitzetfunctie en mogelijkheid voor tuimelen tot 180 ° om zijn as (schoonmaakstand)
  • Voorbereid op montage van raamdecoratie en zonwering
  • Onderhandgreep

VELUX houten dakramen zijn in meerdere glassoorten mogelijk, echter kan het zijn dat niet elke glassoort mogelijk is voor dat type dakraam wat voor jouw het fijnste, gunstigste of beste is. 

Je wilt jouw dakraam van VELUX vervangen voor een VELUX GPL -uitzettuimeldakramen, kan dit?

Is jouw dakraam al wat ouder en ben je bang voor lekkage? Elk dakvenster is te vervangen door een VELUX dakvenster. Wel is het zo dat bij de meeste oude VELUX dakvensters deze 1 op 1 te vervangen zijn door de nieuwste generatie VELUX dakvensters. Het 1 op 1 vervangen van de dakvensters zorgt er voor dat de afwerking vaak behouden kan blijven, als deze nog goed intact is en dit door jou gewenst is. Dit komt doordat de renovatie gootstukken aansluiten op de huidige afwerking, aangezien de binnen afwerking nog goed intact is en dit weinig te leiden heeft, is dit een uitstekende oplossing die de extra kosten voor de afweking voorkomt.

Er zijn een paar uitzonderingen in oude VELUX maten waarbij het nieuwe dakvenster niet aansluit op de afwerking waardoor er dan nieuwe afwerking gemaakt moet worden.


Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Ben je er al van overtuigd dat je de juiste keuze maakt of heb je nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op.
Dakramennederland is de juiste partij voor als je goed en vakkundig advies nodig heeft.

Dakraam VELUX

VELUX is een van de meest verkocht dakramen ter wereld en toch is VELUX niet goedkoop. VELUX levert kwaliteit die een lange levensduur hebben en de isolatiewaarde vindt VELUX erg belangrijk. Wij leveren en monteren elk VELUX dakraam in kunststof of hout. Tevens zijn er vele mogelijkheden in maten en bijpassende raamdecoratie.

Wij zijn VELUX montagepartner van het jaar 2019!!!

Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Kies voor Dakramenederland!

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of stuur ons een mail met jouw vragen, dan zullen wij dit zo snel mogelijk oppakken of beantwoorden.
Dakramennederland is de VELUX , FAKRO en ROTO dakvensterspecialist!
Wij bieden vele mogelijkheden op het gebied van dakramen, zoals tuimeldakramen, uitzetdakramen of gekoppelde dakramen, daglichtsystemen, dakkapellen, BASkapellen maar ook alles op het gebied van dakraam decoratie zoals buiten zonwering, verduisterende rolgordijnen, plissé gordijnen, vouwgordijnen, horren, rolluiken en andere mogelijkheden.

Zal ik je bellen?