VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen

VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen

VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen zijn vochtbestendig, onderhoudsarm en hebben een kern van PEFC-gecertificeerd hout met een polyurethaan beschermlaag, deze dakramen worden standaard met FSC-certificaat geleverd. Daardoor is deze heel geschikt voor badkamers, keukens en andere vochtige ruimtes. De uitzet-tuimeldakramen scharnieren in het midden en is bovenin uit te zetten, waardoor deze voor goede ventilatie kan zorgen en tevens makkelijk schoon te maken is. De GPU wordt gekenmerkt door zijn handgreep aan de onderkant. Doordat er een tuimelstand op zit, kun je het dakraam makkelijk in de schoonmaakstand zetten en zo je dakraam rustig aan de buitenkant kunt lappen zonder dat je op het dak hoeft te klimmen. Door speciaal isolatiemateriaal wordt een ideale energiebalans gecreëerd.

Het GPU uitzettuimelvenster kenmerkt zich door soepele bediening met de onderhandgreep. Deze vochtbestendige en onderhoudsarme VELUX dakramen zijn een perfecte oplossing voor vochtige ruimtes als badkamers en keukens.

VELUX dakramen worden standaard met FSC ( Forest Stewardship Council) certificaat geleverd. Producten met dit keurmerk komen uit een verantwoord beheerd bos.

 

Kenmerken van VELUX GPU – Uitzet tuimeldakramen

 • Een kern van PEFC-gecertificeerd hout met polyurethaan beschermlaag (kleur NCS S 0500-N).
 • Vochtbestendig en gemakkelijk te reinigen.
 • Ideaal voor badkamers, keukens en andere vochtige of lastig bereikbare ruimtes.
 • Geleverd met FSC – certificaat (PEFC op aanvraag)
 • Geschikt voor dakhellingen van 15° – 55 °, met speciale veren tot 75°
 • Voorzien van onderhand greep voor soepele bediening.
 • ThermoTechnology Isolatiemateriaal in de constructie voor betere isolatie.
 • Geschikt voor 1 op 1 vervanging met behoud van bestaande aftimmering
 • Tuimelt tot 180 ° om zijn as (schoonmaakstand)
 • Voorbereid op montage van raamdecoratie en zonwering.
 • Diverse glassoorten

VELUX kunststof uitzettuimel dakramen GPU

VELUX kunststof uitzettuimel dakramen zijn in meerdere glassoorten mogelijk, echter kan het zijn dat niet elke glassoort mogelijk is voor dat type dakraam wat voor jouw het fijnste, gunstigste of beste is. Bekijk hier de glassoorten van VELUX.

Frisse lucht en makkelijk te bedienen

De VELUX uitzettuimeldakramen GPU hebben een onderhandgreep waardoor deze makkelijk te openen is.
Wel is er altijd een ventilatieklep aan de bovenzijde aanwezig waardoor je er voor zorgt dat je kunt ventileren en het dakraam 180° kunt kantelen om deze in de schoonmaakstand te krijgen.

Het VELUX uitzettuimelvenster met onderhandgreep zorgt ook voor eenvoudige toegang tot daglicht en frisse lucht wanneer het dakraam hoog in het dak is ingebouwd. Voor het eenvoudig openen en sluiten van VELUX tuimelvensters en het beste zicht naar buiten, is het advies om deze tussen de 80 en 130 cm boven de vloer te plaatsen.

Wanneer het dakraam hoger in het dak wordt geplaatst is deze daardoor nog steeds eenvoudig te openen en sluiten. Uiteraard voldoen een GPU uitzettuimeldakraam aan alle VELUX kwaliteits- en ontwerpeisen.

 

Je wilt jouw dakraam van VELUX vervangen voor een VELUX GPU – Uitzet tuimeldakraam, kan dit?

Is jouw dakraam al wat ouder en ben je bang voor lekkage? Elk dakvenster is te vervangen door een VELUX dakvenster. Wel is het zo dat bij de meeste oude VELUX dakvensters deze 1 op 1 te vervangen zijn door de nieuwste generatie VELUX dakvensters. Het 1 op 1 vervangen van de dakvensters zorgt er voor dat de afwerking vaak behouden kan blijven, als deze nog goed intact is en dit door jou gewenst is. Dit komt doordat de renovatie gootstukken aansluiten op de huidige afwerking, aangezien de binnen afwerking nog goed intact is en dit weinig te leiden heeft, is dit een uitstekende oplossing die de extra kosten voor de afweking voorkomt.

Er zijn een paar uitzonderingen in oude VELUX maten waarbij het nieuwe dakvenster niet aansluit op de afwerking waardoor er dan nieuwe afwerking gemaakt moet worden.

Wil je graag weten of jouw VELUX dakvenster 1 op 1 vervangen kan worden? Stuur ons dan een mail met alle gegevens en het typeplaatje van jouw oude dakvenster, dan zorgen wij voor een juist advies en een duidelijk antwoord.

Je laat toch niet zomaar iemand in jouw dak zagen?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag met jouw zolder om hier iets moois van te maken? Neem dan contact met ons op en geef ons jouw ideeën aan.
Laat niet zomaar iemand in jouw dak zagen, maar laat dit doen door een dakvensterspecialist.

Zal ik je bellen?